Mai puţini oameni şi plăţi numerar la Raiffeisen Bank – Întreaga reţea va opera fără casierii pentru IMM de luni, 17 ianuarie 2022, de la 1 februarie şi pentru persoane fizice

Aproape întreaga reţea de unităţi a Raiffeisen Bank va opera fără casierii începând de luni, pentru IMM-uri, şi de la 1 februarie şi pentru persoane fizice, potrivit unui comunicat.
AGERPRES - lun, 17 ian. 2022, 10:52
Mai puţini oameni şi plăţi numerar la Raiffeisen Bank  - Întreaga reţea va opera fără casierii pentru IMM de luni, 17 ianuarie 2022, de la 1 februarie şi pentru persoane fizice

Conform sursei citate, banca va mai păstra casierii în câteva dintre unităţile sale, urmând ca doar în aceste agenţii să fie făcute operaţiuni cu numerar, în mod excepţional, pentru plata ratelor la credite.

„Contextul pandemiei COVID-19 a accelerat multe proiecte de digitalizare si a presupus implementarea rapida a solutiilor pentru operatiuni fara numerar, nu doar in industria bancara”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii băncii susţin că soluţiile digitale Raiffeisen Bank, inclusiv pentru nevoile uzuale de numerar ale clienţilor, sunt accesibile prin reţelele de maşini ale băncii, mult mai mari numeric decât reţeaua de unităţi, cu disponibilitate, în mare parte, 24/7. Aceste echipamente (MFM/ATM, colectare etc) sunt mai eficiente, pentru ca permit efectuarea operaţiunilor într-un timp mult mai scurt, faţă de casieriile clasice.

„Pandemia a însemnat, pe lângă multe altele, şi o deschidere mai mare din partea clienţilor faţă de soluţii digitale, lucru care ne-a încurajat să adaptăm în consecinţă şi soluţiile noastre pentru numerar, degrevând astfel agenţiile de o muncă repetitivă, cum e cea de casierie. Astfel, colegii noştri din unităţi vor putea dedica mai mult timp interacţiunilor cu valoare adăugată pentru clienţi, fiind la dispoziţia lor atât pentru consultanţa legată de serviciile digitale ale băncii, cât şi pentru produsele de creditare, de economisire sau investiţii”, a spus Monica Udrescu, director Canale de Vânzare cu Interacţiune Umană la Raiffeisen Bank.

Astfel, operaţiunile cu numerar care se efectuau la casierie vor putea fi făcute pe maşini multifuncţionale sau vor avea soluţii alternative (Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare, echipamente depunere multivalută). Fiecare angajat al băncii va fi gata să asiste clienţii pentru a învăţa să utilizeze eficient toate canalele alternative de plată (ATM/MFM, Raiffeisen Online, Smart Mobile).

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...