Incendiu la o rafinărie mare din Rusia, posibil atac cu dronă al Ucrainei

Un incendiu a izbucnit miercuri la rafinăria Novoşakhtinsk din Rusia, situată la doar 8 kilometri de graniţa cu Ucraina, după ce drone au fost văzute zburând deasupra uzinei, arată Reuters.
Mihai Nicuţ - mie, 22 iun. 2022, 12:42
Incendiu la o rafinărie mare din Rusia, posibil atac cu dronă al Ucrainei

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat o dronă zburând spre rafinărie înainte ca o minge mare de foc și fum negru să fie observate. Agenția rusă TASS a citat o sursă oficială locală care a spus că una dintre drone s-a prăbușit peste una dintre instalațiile din rafinărie. Potrivit acesteia, drona ar fi fost ucraineană.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele sau videoclipurile de pe rețelele de socializare. Purtătorii de cuvânt ai rafinăriei nu au putut fi contactați pentru comentarii imediate.

Serviciul local de urgență a declarat că incendiul a fost stins, a informat agenția de știri Interfax. Nimeni nu a fost rănit.

Rafinăria de la Novoşakhtinsk  este una dintre puținele construite în Rusia în ultimele decenii. A început activitatea în 2009 și are o capacitate de 7,5 milioane de tone pe an, fiind una dintre cele mai mari din zonă.

„Potrivit unei versiuni a faptelor, incendiul a fost provocat de un atac cu dronă asupra instalaţiilor tehnice ale fabricii. Fragmente din două drone au fost găsite în zona” rafinăriei, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Rostov-pe-Don, Vasili Golubev.

Potrivit guvernatorului, incendiul nu a provocat victime şi a fost stins la sfârşitul dimineţii. Operaţiunile de la rafinărie vor fi suspendate până la încheierea unei anchete pentru a evalua amploarea pagubelor, a adăugat el.

Este vorba despre rafinăria Novoşahtinsk, situată la câţiva kilometri de graniţa cu regiunea separatistă Lugansk, în estul Ucrainei.

O înregistrare video postată pe reţelele sociale, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată imediat, arată o dronă survolând o zonă industrială, cu puţin timp înainte de producerea unei explozii.

Rusia, care conduce o ofensivă militară împotriva Ucrainei de la sfârşitul lunii februarie, a acuzat în repetate rânduri forţele Kievului că au bombardat localităţi ruse situate la frontieră.

Luna trecută, guvernatorul regiunii Kursk (sud-vest) a afirmat că o persoană a murit într-un bombardament ucrainean asupra unui sat situat la graniţă. La începutul lunii aprilie, guvernatorul regiunii de frontieră Belgorod a acuzat Ucraina că a lansat un atac asupra unui depozit de combustibil folosind două elicoptere.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...