Unii concediază, alții angajează. Marile corporații tech din SUA caută specialiști în securitate. „Pe măsură ce organizațiile devin din ce în ce mai dependente de tehnologie, devin și mai vulnerabile la amenințările cibernetice” 

Anul 2022 a fost un an dificil, în care companiile din mai multe industrii și-au revizuit strategiile de angajare în SUA, iar industria de IT și tech nu a făcut excepție. Valul masiv de concedieri a continuat de altfel și la începutul acestui an, când zeci de mii de angajați de la giganți precum Alphabet, Meta, Microsoft, Twitter au aflat că trebuie să își caute un loc nou de muncă. Există însă un domeniu al industriei de IT în plină expansiune, iar companii precum Verizon, AT&T sau Dell caută să angajeze.
Ion Dobreanu - Dum, 19 feb. 2023, 14:42
Unii concediază, alții angajează. Marile corporații tech din SUA caută specialiști în securitate.

Chiar dacă recrutările în domeniul securității cibernetice din SUA au fost, de asemenea, afectate pe parcursul anului 2022, acestea au rămas relativ mai bune în comparație cu întreaga industrie tehnologică. Și chiar a existat o revenire solidă în decembrie 2022, potrivit GlobalData, o companie de top de date și analize.

O analiză a bazei de date Job Analytics Database a GlobalData arată că indicele de anunțuri de locuri de muncă pentru industria tehnologică din SUA a scăzut cu 8% în decembrie 2022, comparativ cu decembrie 2021. În aceeași perioadă însă, indicele postărilor de locuri de muncă pentru spațiul de securitate cibernetică din SUA a crescut cu 36%.

Printre companiile cu posturi importante în domeniul securității cibernetice se numără AT&T, Dell Technologies, Science Applications International și ManTech International Corp, precum și Verizon Communications.

Sherla Sriprada, analist la GlobalData, comentează: „Anunțurile de angajare ale companiilor din spațiul de securitate cibernetică din SUA se învârt în jurul unor domenii specifice, cum ar fi securitatea rețelelor, conformitatea, confidențialitatea, Zero Trust, și activarea produselor în noua infrastructură/platformă de sistem, printre altele.”

De exemplu, rolul „Sr. Executive Director, Cyber Threat Detection” postat de către compania ManTech International cere îmbunătățirea capacităților de vânare a amenințărilor în rețelele tehnologice operaționale și alte platforme tehnologice emergente; rolul Science Applications International „Chief Cybersecurity Engineer” înțelege bazele fundamentale ale procesului de apărare în straturi și a procesului și tehnologiilor de tip zero trust. Potrivit sursei citate, ManTech International a postat în ultimele șase luni, în total, peste 3.500 de locuri de muncă numai în SUA.

Rolul de „Director Business Operations – Cybersecurity” al AT&T se referă la operațiunile de deal desk pentru operațiunile de pre-vânzare a portofoliului de securitate cibernetică și la crearea de produse de securitate cibernetică în cadrul noilor infrastructuri/platforme de sistem. AT&T a avut în ultimele șase luni un total de 4.350 de poziții deschise în Statele Unite ale Americii.

Rolul de „Manager de risc cibernetic” al Verizon Communications Inc. constă în identificarea, analiza, crearea și monitorizarea riscurilor în materie de securitate cibernetică, conformitate, confidențialitate și alte domenii de gestionare a riscurilor.

Rolul de ‘Senior Consultant, Product Manager for Security & Cyber’ al Dell Technologies identifică noi domenii de creștere, tehnologii și oportunități de produse/servicii emergente.

Sriprada concluzionează: „Pe măsură ce organizațiile devin din ce în ce mai dependente de tehnologie, ele devin și mai vulnerabile la amenințările cibernetice. În plus, multe industrii sunt supuse unor cerințe stricte de conformitate, cum ar fi cele legate de confidențialitatea și securitatea datelor. Acest lucru a crescut nevoia de profesioniști în domeniul securității cibernetice, care pot ajuta organizațiile să îndeplinească aceste cerințe.”

Te-ar mai putea interesa și
Mai mult timp pentru pomicultorii care vor finanțare nerambursabilă de până la 1,5 milioane de euro. AFIR a prelungit sesiunea de depunere cereri
Mai mult timp pentru pomicultorii care vor finanțare nerambursabilă de până la 1,5 milioane de euro. AFIR a prelungit ...
Producătorii agricoli mai au timp până pe 31 mai anul curent pentru a depune cererile de finanțare pentru DR-15 Investiții în exploatații pomicole, intervenție finanțată cu fonduri din......
Irina Șerban, Grup Șerban Holding: O să avem cele mai mari capacități de depozitare de legume din țară. Producătorul derulează investiții de 20 de milioane de euro, dar s-a împotmolit momentan în raportări către investitori
Irina Șerban, Grup Șerban Holding: O să avem cele mai mari capacități de depozitare de legume din țară. Producătorul ...
Adunarea Generala Ordinara a Acționarilor Grup Șerban Holding SA,companie antreprenorială românească activă în mai ...
Tesla va prezenta Cybertruck la București în perioada 26 – 29 iunie 2024
Tesla va prezenta Cybertruck la București în perioada 26 – 29 iunie 2024
Compania americană Tesla a anunțat debutul prezentărilor modelului Cybertruck în Europa. Pick-up-ul electric va fi dezvăluit ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Automecanica Mediaș de către Rheinmetall
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Automecanica Mediaș de către Rheinmetall
Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenționează să preia compania ...