Primăria Capitalei organizează o licitație pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a pavilionului „Casa Doru” aparținând Spitalului „Victor Babeş”

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunţat, vineri, că a transmis în SEAP documentaţia de atribuire pentru lucrări estimate la 3,7 milioane de lei privind modificări interioare şi exterioare, extindere, reabilitare şi modernizare la pavilionul "Casa Doru" din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 07 apr. 2023, 17:53
Primăria Capitalei organizează o licitație pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a pavilionului

Acest pavilion adăposteşte Secţia clinică de boli infecţioase (HIV/SIDA) adulţi, iar corpul de clădire nu are spaţii suficiente pentru tratarea tuturor pacienţilor, a precizat Tomescu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, anvelopa clădirii a suferit degradări odată cu trecerea timpului şi există zone, în special la terase, unde sunt probleme cauzate de infiltraţii.

Caietul de sarcini cuprinde extinderea etajului 2, recompartimentarea spaţiilor existente, în vederea reconfigurării, în funcţie de noile necesităţi, anveloparea construcţiei, prin adăugarea unui termosistem, ce va suplimenta închiderile existente care se vor reabilita, refacerea integrală a instalaţiilor.

Totodată, se va realiza un lift exterior cu structură metalică pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, acesta facilitând inclusiv transportul cu targă.

Horia Tomescu a menţionat că durata estimată a contractului va fi de 14 luni de la dată semnării.

El a adăugat că, prin această investiţie, municipalitatea va creşte accesibilitatea pacienţilor diagnosticaţi cu HIV şi va spori calitatea serviciilor medicale prestate de secţia de specialitate de la Spitalul „Dr. Victor Babeş”.

Sursa foto: Facebook.com/Horia.Tomescu.USRPLUS

Te-ar mai putea interesa și
Metroul de Cluj „pleacă la drum”: Lucrările încep cel târziu în luna iunie, din Florești – Emil Boc
Metroul de Cluj „pleacă la drum”: Lucrările încep cel târziu în luna iunie, din Florești – Emil Boc
Lucrările de execuție la Magistrala I de metrou din Cluj - Napoca vor începe din luna mai, cel târziu luna iunie, a declarat vineri primarul orașului din Ardeal, Emil Boc. De asemenea, potrivit......
Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni – Robert Negoiță
Noul pod rutier peste Dâmbovița, construit de Primăria Sectorului 3, va fi gata în trei luni – Robert Negoiță
Lucrările la noul pod rutier peste Dâmbovița, începute recent de către Primăria Sectorului 3, vor fi finalizate în ...
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Discounterul polonez de modă Pepco a înregistrat o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro anul trecut pe piața ...
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul ...
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de ...