Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic VIDEO

A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna, județul Călărași, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Potrivit lui, sunt eliminate astfel blocajele care se formau pe DN21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată București - Constanța.
Anemona Andone - mar, 30 mai 2023, 10:28
Pasajul de la Drajna a fost dat în trafic  VIDEO

„Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin POIM”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis la rândul său darea în trafic a Pasajului de la Drajna, alternativa la traversarea localității Drajna și a trecerii la nivel cu calea ferată.

Lucrările au fost finanțate din fonduri externe nerambursabile, valoarea inițială fiind de 98 milioane lei, fără TVA, iar până la final, a fost actualizată la 128 milioane lei, fără TVA, a precizat secretarul de stat.

Potrivit lui, traficul feroviar a fost și este într-o continuă creștere în această zonă, ajungând la aproape 80 trenuri/zi anul trecut, iar timpul cumulat în care bariera a fost coborâtă pentru trecerea trenurilor a ajuns până la 6h/zi, generând astfel cozi și timp de așteptare foarte mare.

Scrioșteanu a menționat că este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se întinde pe 305 m. Pasajul traversează totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna, construit de gălățenii de la Arcada Company, va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...