Acţiunile UBS, la cel mai ridicat nivel din octombrie 2008

Acţiunile UBS înregistrau joi cel mai ridicat nivel din octombrie 2008, mărind avansul care a ajutat banca elveţiană să-şi depăşească rivalele europene, după ce a preluat Credit Suisse, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - joi, 31 aug. 2023, 19:30
Acţiunile UBS, la cel mai ridicat nivel din octombrie 2008

Joi, titlurile UBS au urcat cu peste 6% la Bursa de la Zurich, îndreptând-se spre cel mai mare avans zilnic din martie, după ce UBS a anunţat că va păstra banca locală Credit Suisse şi o va integra complet, sperând să realizeze reduceri de costuri de peste 10 miliarde de dolari la nivelul grupului, scrie Agerpres.

„Decizia vine după examinarea tuturor opţiunilor. Analiza noastră a arătat clar că integrarea completă este cea mai bună soluţie pentru UBS, acţionarii noştri şi economia elveţiană”, a afirmat directorul general al grupului bancar elveţian UBS, Sergio Ermotti.

Anul acesta, acţiunile UBS au urcat cu 36%, în timp ce indicele bancar european a înregistrat un avans de 13,5%.

Tot joi, UBS a anunţat că intenţionează să renunţe la 3.000 de angajaţi în Elveţia în următorii ani, în vederea reducerii costurilor cu peste 10 miliarde de dolari.

Într-un memoriu către angajaţi, Ermotti a informat că vor fi concediaţi 1.000 dintre ei, ca rezultat al integrării diviziei locale a Credit Suisse, şi se va renunţa la încă 2.000 de angajaţi după o restructurare semnificativă a acesteia.

UBS speră să realizeze până la finalul lui 2026 reduceri de costuri de peste 10 miliarde de dolari la nivelul grupului, după ce anterior estima un nivel de opt miliarde de dolari până în 2027. Majoritatea economiilor se va realiza în urma reducerii numărului de angajaţi.

În martie, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de dolari) în acţiuni şi de asemenea să preia pierderi în valoare de până la 5 miliarde de franci, în cadrul unei „căsătorii de urgenţă”, instrumentată de autorităţile elveţiene pe fondul unor turbulenţe în industria bancară mondială.

Te-ar mai putea interesa și
AROBS, afaceri de 105 milioane de lei în primele trei luni din 2024, în ușoară scădere. ”Credem în continuare că strategia de creștere va da rezultate, fiind bazată pe clienți din SUA și Europa”
AROBS, afaceri de 105 milioane de lei în primele trei luni din 2024, în ușoară scădere. ”Credem în continuare că ...
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 105 milioane de lei la nivel consolidat în primele trei......
Drum Expres Focșani – Brăila: Proiectul de 73,5 kilometri primește undă verde de la Mediu
Drum Expres Focșani – Brăila: Proiectul de 73,5 kilometri primește undă verde de la Mediu
Drumul Expres Focșani - Brăila (73,5 km) are începând de vineri decizie de mediu și urmează să fie emis și Acordul ...
Peste o treime dintre anunţurile de angajare conţin informaţii despre salariul oferit – platformă recrutare
Peste o treime dintre anunţurile de angajare conţin informaţii despre salariul oferit – platformă recrutare
Un număr de 37.000 de locuri de muncă aveau în anunţul de angajare şi date despre salariul oferit, dintr-un total de ...
Achiziții sănătoase, Buget fericit: Cele mai bune alegeri pentru sănătate la Prețuri Accesibile!
Achiziții sănătoase, Buget fericit: Cele mai bune alegeri pentru sănătate la Prețuri Accesibile!
Fie că vrei să slăbești sau să fii mai sănătos, ceea ce alegi să consumi va determina în mare măsură succesul ...