Acţiunile UniCredit continuă să crească, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016

Acţiunile UniCredit au continuat să crească joi, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016, şi consolidând poziţia de vârf în rândul băncilor din zona euro cu cele mai bune performanţe ale titlurilor în 2023, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 21 sept. 2023, 14:35
Acţiunile UniCredit continuă să crească, ajungând la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2016

Joi dimineaţa, acţiunile UniCredit au urcat la Bursa de la Milano cu 1,3%, anul acesta titlurile înregistrând un avans de 74%, cea mai bună performanţă în indicele bancar STOXX, fiind urmată de alte două bănci italiene: BPER Banca şi Banco BPM, care până acum au crescut cu 55% şi, respectiv, 37%.

Evoluţia a fost impulsionată de anunţul de miercuri că UniCredit va merge înainte cu răscumpărarea de acţiuni de până la 2,5 miliarde de euro în 2023 şi o va demara după obţinerea aprobărilor de la autorităţile de supervizare şi de la acţionari.

„Această decizie era în mare măsură neaşteptată şi trimite un mesaj de încredere către acţionari privind următoarele luni, în pofida perspectivelor incerte: ne aşteptăm ca banca să aibă evoluţii peste aşteptări pe termen scurt spre mediu”, au apreciat analiştii de la Deutsche Bank.

Recent, UniCredit a decis să îşi îmbunătăţească estimările referitoare la profitul net şi recompensele acordate acţionarilor pentru anul 2023, după ce în trimestrul aprilie-iunie a înregistrat rezultate peste aşteptări graţie dobânzilor ridicate care i-au îmbunătăţit veniturile.

UniCredit se aşteaptă în prezent la un profit net de cel puţin 7,25 miliarde de euro în 2023, comparativ cu un rezultat net de 6,5 miliarde de euro cât estima anterior. De asemenea, banca italiană intenţionează să returneze cel puţin 6,5 miliarde de euro investitorilor, prin răscumpărări de acţiuni şi dividende, faţă de o ţintă anterioară de 5,75 miliarde de euro.

În perioada aprilie-iunie, UniCredit a realizat un profit net de 2,31 miliarde de euro, peste rezultatul de 2,01 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste media estimările analiştilor de 1,86 miliarde de euro. Veniturile au crescut cu 25% în ritm anul până la 5,97 miliarde de euro, peste aşteptările analiştilor, graţie unei creşteri de 41% a veniturilor din dobânzi până la 3,50 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Autostrada Lugoj – Deva: UMB execută lucrări de fundare pe tronsonul Margina – Holdea
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a postat miercuri imagini de pe șantierul lotului - lipsă Margina - Holdea din A1 Lugoj - Deva. Amintim că lucrările pe acest lot, ce......
Isărescu, întrebat despre un nou mandat de guvernator: Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. O să mă duc, în Parlament dacă o să fiu invitat la audieri
Isărescu, întrebat despre un nou mandat de guvernator: Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. ...
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de ...
Alegeri SUA 2024: Biden şi Trump, la egalitate, cu câte 40% din intenţiile de vot – sondaj Reuters/Ipsos
Alegeri SUA 2024: Biden şi Trump, la egalitate, cu câte 40% din intenţiile de vot – sondaj Reuters/Ipsos
Preşedintele american, democratul Joe Biden, şi rivalul său, predecesorul său republican Donald Trump, sunt la egalitate ...
Primăria Sectorului 3 a început construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița
Primăria Sectorului 3 a început construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița
Noul pod construit va fi amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului, legând artera cu cele două sensuri ale Splaiului ...