Capitalul social al CET Griviţa va fi majorat cu 40 de milioane de lei

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, în şedinţa de joi, o rectificare bugetară prin care au fost alocate 40 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social al CET Griviţa, potrivit Agerpres.
AGERPRES - joi, 26 oct. 2023, 16:45
Capitalul social al CET Griviţa va fi majorat cu 40 de milioane de lei

Actul normativ a fost adoptat cu un amendament formulat de consilierul local PNL Dinu Gheorghe, care prevede că, la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică”, secţiunea de dezvoltare se majorează cu 166 milioane de lei, devenind aproape 326 de milioane de lei, suma fiind alocată astfel: 40 milioane de lei pentru majorarea capitalului social al CET Griviţa, 66 de milioane de lei pentru achiziţia de imobile pentru unităţi de învăţământ şi 60 de milioane de lei pentru cumpărarea de locuinţe sociale.

CET Grivița este deținut în procent de 99.99% de Consiliul Local Sector 1 și furnizează energie termică către Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti, care o distribuie către aproximativ 15.000 de gospodării / apartamente situate cu precădere pe raza teritorială a Sectorului 1 al Mun. București.

Amendamentul mai stipulează că la capitolul „Transporturi”, subcapitolul „Străzi”, suma de la secţiunea de funcţionare înregistrează o diminuare de 40 de milioane de lei, ajungând la 26,6 milioane de lei.

În urma rectificării, bugetul alocat pentru capitolul „Învăţământ” se majorează cu 50 milioane de lei, ajungând la peste 546 de milioane de lei, iar cel pentru „Sănătate” creşte cu 27 de milioane de lei, devenind 288,5 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...