România va putea exporta grâu către Republica Indonezia

Ministerul Agriculturii din Indonezia a anunțat autoritățile române că pot demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia.
Alina Stanciu - joi, 09 nov. 2023, 11:07
România va putea exporta grâu către Republica Indonezia

ANSVSA a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia că România are acceptul de a exporta diferite produse agricole, în special grâu, către Republica Indonezia, informează instituția.

Un certificat de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de către Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplinește criteriile de selecție ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziției boabelor de grâu.

“Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia. Această colaborarea între statele noastre, demarată în cadrul sectorului agricol întărește legătura dintre cele două țări și promovează principiile comerțului international. Apreciem foarte mult eforturile pe care Guvernul României și ANSVSA le întreprind pentru a asigura calitatea și siguranța produselor agricole exportate către Republica Indonezia“ s-a menționat în mesajul primit de la Excelența Sa, Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la București.

Reamintim că, în data de 9 octombrie, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu și vicepreședintele Ioan Oleleu au primit vizita Excelenței Sale Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la București.

Excelența Sa a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne din România, care se bucură de o tradiție bogată în producția de grâne de înaltă calitate, iar intenția de a importa astfel de produse din țara noastră este o veste extrem de bună pentru agricultura românească.

“Suntem convinși că această colaborare va aduce beneficii atât pentru producătorii noștri de grâne, cât și pentru economia României în ansamblu. Vom lucra strâns cu autoritățile indoneziene pentru a facilita acest schimb comercial și pentru a asigura că produsele noastre ajung în condiții optime pe piața indoneziană” a afirmat cu acel prilej, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Juriul competiției Best Electric Car in Romania a decis că modelul Renault Scenic E-Tech este mașina care merită trofeul ediției din 2024....
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 și annță deschiderea unei noi unități de lux
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 ...
GETT’S, una dintre cele mai mari rețele în domeniul frumuseții și al coafurii în România pentru segmentul de 4 si ...
Consiliul Experţilor Economici din Germania și-a înrăutățit previziunea privind evoluția economiei din acest an
Consiliul Experţilor Economici din Germania și-a înrăutățit previziunea privind evoluția economiei din acest an
Consiliul Experţilor Economici din Germania (GCEE) a redus previziunile privind creşterea în 2024 a celei mai mari economii ...
ROCA Industry raportează pentru primul trimestru o cifră de afaceri consolidată de 141,5 milioane de lei
ROCA Industry raportează pentru primul trimestru o cifră de afaceri consolidată de 141,5 milioane de lei
ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcții, listat pe piața principală ...