Cât costă să dormi în vila de protocol a lui Ceaușescu din Băile Govora

Ce zici de o escapadă la fosta reședință a lui Nicolae Ceaușescu din stațiunea balneară Băile Govora, cu doar 23 euro/persoană pe noapte?, întreabă cei de la site-ul aventurescu.ro, ce prezintă o ofertă de pe booking.com.
Ion Dobreanu - Dum, 10 mart. 2024, 13:19
Cât costă să dormi în vila de protocol a lui Ceaușescu din Băile Govora

„Această casă de vacanță se află în stațiunea balneară Băile Govora, într-o fostă reședință a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Accesul la internet WiFi este gratuit în întreaga proprietate. Vila are TV cu ecran plat în fiecare cameră, baie privată şi un balcon spațios la fiecare etaj”, se arată în anunțul de promovare a proprietății de pe site-ul aventurescu.ro.

De asemenea, sunt disponibile prosoape şi lenjerie de pat.

Pe terasa în aer liber există un grătar şi un cuptor cu lemne. În plus, oaspeții pot juca tenis de masă sau se pot relaxa la soare pe șezlongurile de pe terasa de pe acoperiș.

Printre facilitățile spa şi de wellness se numără tratamente de masaj şi fizioterapie. Sunt disponibile şi terapii pentru afecțiuni pulmonare şi respiratorii, mai scriu cei de la aventurescu.ro.

Tradiție de 145 de ani în tratament balnear

Istoria stațiunii balneare începe odată cu sondajele  după petrol care au scos la suprafață apă sărată, iodurată și nămol sapropelic, pe care medicul militar Zorileanu a recomandat-o pentru tratamente reumatismale.

Exploatarea izvoarelor a început în anul 1879, tratamentul făcându-se un timp în copăi (căzi de baie din lemn) amenajate la mănăstirea Govora în chilii, mănăstire ce se află la circa 6 Km de locul acestora. Apa de la aceste izvoare era dusă cu sacalele( niște butoaie mari puse în care trase de animale) la mănăstire.

Primul stabiliment pentru tratament balnear ia ființă în anul 1887 și avea 29 de cabine pentru băi calde.

Ulterior, paralel cu dezvoltarea stațiunii se construiesc alte hoteluri și pensiuni, se dezvoltă ca localitate, devenind după anii 1950 oraș.

Te-ar mai putea interesa și
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Egiptul a anunţat duminică oficial că va sprijini formal la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) plângerea formulată de Africa de Sud împotriva Israelului pentru presupuse crime de......
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
Polonia va încerca să obţină în viitoarea Comisie Europeană postul de comisar european pentru apărare, dacă va fi ...
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce la o apreciere de 4%-5% a dolarului
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce ...
Indiferent de câștigătorul alegerilor din SUA, riscurile economice se vor resimți la nivel global. Alegerea lui Trump ...
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din Romania, își va deschide ...