Bursa din Bucureşti a transformat în profit net peste 41% din cifra de afaceri pe 2013

Compania Bursa de Valori Bucureşti S.A. a obţinut un profit net pe 2013 de 10 milioane de lei dintr-o cifră de afaceri de 24,3 milioane de lei. Principalului indice al bursei, BET, a avut cea mai bună performanță din ultimii 4 ani și a 15-a cea mai bună performanță din lume.
Economica.net - mar, 11 feb. 2014, 08:17
Bursa din Bucureşti a transformat în profit net peste 41% din cifra de afaceri pe 2013

Profitul net preliminar al Bursei de Valori Bucureşti S.A. (BVB) a fost de 10,0 milioane de lei pe întreg anul 2013 și aproape jumătate (4,5 milioane de lei) lei în Trimestrul 4 din 2013 (T4 / 2013).

Cifra de afaceri de 24,3 milioane de lei a fost cu 40% peste cea de anul precedent, potrivit raportului trimis de companie pieţei pe care o administrează.

Progresul s-a datorat creșterii cu 14% a veniturilor din tranzacționare de pe piața pincipală, şi nu ia în calcul avansul  de 388% al veniturilor din oferte publice.

BVB a raportat un profit operațional preliminar semnificativ, de 8,4 mil. lei, în creștere cu 106% față de anul 2012, datorită veniturilor mai mari.

Raportul BVB spune că „participarea mai activă a investitorilor pe piața locală a condus la avansul cu 26,1% al principalului indice BET, cea mai bună performanță din ultimii 4 ani și a 15-a cea mai bună performanță din lume”.

Plujsul de lichiditate adus de tzranzacţiile noilor listate Romgaz (SNG) şi Nuclearelectrica (SNN) au făcut din trimestrul 4 din 2013 (T4 / 2013) cel mai bun trimestru din punct de vedere al valorii tranzacțiilor de la începutul lui 2008.

În sfârşit, BVB a devenit a doua bursă din Europa Centrală și de Est după valoarea IPO-urilor derulate în T4 2013.

Cifra de afaceri a fost de 10,6 mil. lei în T4.2013, de 2,2 ori mai mare decât în trimestrul precedent și de peste 3 ori față de nivelul raportat în perioada similară a anului 2012, influențată în principal de segmentul ofertelor publice (în principal IPO-ul Romgaz și programul de răscumpărare de acțiuni derulat de Fondul Proprietatea) și intensificarea activității de tranzacționare.

Profitul operațional a avut un avans de aproape 5 ori față de trimestrul precedent până la un nivel de 4,8 mil. lei, datorită creșterii veniturilor operaționale totale.

Cheltuielile operaționale au crescut de asemenea în T4.2013, însă într-un ritm mai scăzut decât veniturile, pe fondul continuării procesului de restructurare internă și intensificării eforturilor de promovare a pieței locale de capital, cu influență directă asupra cheltuielilor de marketing.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...