ROCA X investește din nou în FilmChain, fintech-ul din Londra fondat de două românce

ROCA X anunță că a participat la runda de finanțare a fintech-ul FilmChain, companie aflată deja în portofoliul său, având ca investitor principal fondul Holt IntersXion, VC din Canada, specializat în industria de entertaiment și fintech, în care activează și FilmChain. La runda de finanțare în valoare de 3 milioane de dolari au participat și alți reprezentanți ai industriei, precum TechAngels Romania, DeBa Ventures, Hearst etc., iar runda este încă deschisă pentru un tichet de 500.000 de milioane de dolari, investitorilor doritori.
Lidia Neagu - vin, 12 apr. 2024, 09:57
ROCA X investește din nou în FilmChain, fintech-ul din Londra fondat de două românce

Filmchain este o companie de tehnologie financiară (fintech), cu sediul în Londra, fondată de două românce (Maria Tânjală şi Irina Albiţa), specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria internațională de film, televiziune și gaming. Fondul nu a menționat valoarea investiției. Prima investiție în acest startup a fost realizată de ROCA X la începutul anului 2022.

În primul trimestru al anului, fondul ROCA X a inițiat runde de finanțare follow-on și către startupurile iFactor și Munevo, pentru a susține planurile acestora de creștere.

„La ROCA X, credem că tehnologia disruptivă poate a aduce schimbări pozitive la nivelul societății și poate crea valoare adaugată. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să susținem companiile care au arătat reziliență prin investiții totale în valoare 1,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii, precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluu, Medicai, Rayscape și Munevo, alături de investitori existenți și noi, contribuind, totodată, cu know-how și mentorat”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

ROCA X, este un venture capital de 12 milioane de euro, finanțat integral privat, care investește în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed și Seed. În decembrie 2021, echipa de management a ROCA X a devenit primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc.

ROCA X este un brand lansat de Impetum Group, grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa 190 de milioane de lei
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa ...
Cele trei companii Rețele Electrice anunță că au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 190 de milioane de lei (fără TVA), pentru achiziția de......
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia ...
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, proprietarii agenției de turism ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,375 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...