GlaxoSmithKline este investigată pentru că ar fi dat mită doctorilor din Polonia

Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline Plc este investigat în Polonia, fiind suspectat că ar fi oferit mită doctorilor pentru a promova medicamentul său împotriva astmului, Seretide, a anunţat luni BBC.
Economica.net - lun, 14 apr. 2014, 09:38
GlaxoSmithKline este investigată pentru că ar fi dat mită doctorilor din Polonia

Potrivit programului BBC Panorama, 11 doctori şi un manager regional de la GSK au fost acuzaţi de acte de corupţie comise între 2010 şi 2012.

‘Este o ecuaţie simplă. Noi plătim doctorii care ne dau reţete. Nu plătim doctorii, nu există reţete pentru medicamentele noastre’, a declarat fostul reprezentat de vânzări de la GSK pentru regiunea poloneză Lodz, Jarek Wisniewski. De asemenea, un doctor şi-a recunoscut vinovăţia şi în schimb i-a fost suspendată sentinţa. Doctorul respectiv ar fi acceptat suma de 100 de lire sterline de la un reprezentat de vânzări al GSK pentru a ţine o singură prelegere pe care nu a mai ţinut-o.

În ceea ce priveşte GSK, compania a anunţat că un angajat al său a fost sancţionat pentru încălcarea politicii companiei, adăugând că va coopera cu investigatorii.

În 2012, GSK a plătit suma de trei miliarde de dolari, cea mai mare înţelegere din istoria industriei farmaceutice din SUA, după ce şi-a recunoscut vinovăţia pentru că a promovat două medicamente neaprobate. De asemenea, anul trecut GSK a fost acuzat de autorităţile chineze pentru că a plătit aproximativ trei miliarde de yuani (483 miliane de dolari) doctorilor şi oficialilor pentru a-i încuraja să utilizeze medicamentele sale.

Pe piaţa din România, GSK a anunţat, în vara anului trecut, că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente Europharm pe care o deţine la Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și
Bloomberg: Economia zonei euro se redresează mai rapid decât se estima
Bloomberg: Economia zonei euro se redresează mai rapid decât se estima
Economia zonei euro va înregistra anul acesta un ritm de creştere mai rapid decât se previziona anterior, pe fondul evoluţiilor mai bune ale celor mai mari state membre, transmite Bloomberg....
Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să se situeze în decembrie 2024 peste valoarea previzionată anterior – BNR
Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să se situeze în decembrie 2024 peste valoarea previzionată anterior – BNR
Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să se situeze în decembrie 2024 peste valoarea previzionată anterior şi să ...
Fermierii români către Comisarul European pentru Agricultură: Fără surse de finanțare externe PAC pentru cerințele de mediu vor exista efecte asupra securității alimentare
Fermierii români către Comisarul European pentru Agricultură: Fără surse de finanțare externe PAC pentru cerințele ...
Fermierii din cadrul Clubul Fermierilor Români s-au întâlnit azi cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, ...
BNR a păstrat dobânda cheie la 7% pe an
BNR a păstrat dobânda cheie la 7% pe an
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară ...