Fondul Proprietatea, la un pas de listarea la Bursa din Londra

Oricând după 15 noiembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) urmează să facă aplicabil proiectul de regulament care va permite emisiunea "drepturilor de interes"  ale Fondului Proprietatea. Prin drepturile de intgerses, , de fapt, acţiunile FP vor fi listate indirect la Bursa din Londra.
Adrian N. Ionescu - joi, 06 nov. 2014, 09:02
Fondul Proprietatea, la un pas de listarea la Bursa din Londra

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe site-ul sau, la sectiunea Consultari Publice, proiectul de Regulament privind listarea pe o piaţă din alt stat membru UE, prin intermediul titlurilor de interes a acțiunilor admise la tranzacționare pe o piaţă reglementata din Romania. Proiectul este supus unei perioade de consultare publică de până în data de 15 noiembrie.

Titlurile de interes (DIs – depository interests) reprezintă modalitatea prin care Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) intenţionează să realizeze listarea secundara a acestuia la Bursa de la Londra.

Fondul Proprietatea vrea să se listeze la bursa din Londra în decembrie.

Listarea la Bursa din Londra a FP vă fi una tehnică, fără să se emită acţiuni noi, potrivit deciziei acţionarilor FP din primăvară.

FP nu va fi listat pe piaţa principală de la London Stock Exchange ci pe secţiunea Specialist Fund Market, unde va fi cel mai mare fond.

Administratorul FP estimează că listarea va avea un impact semnficativ asupra reducerii discount-ului preţului titlurilor faţă de valoarea activelor FP. Va conta şi vizibilitatea sporită FP. Celelalte fonduri listate pe Specialist Fund Market au active de până la 600-700 milioane euro, în timp ce FP avea un activ net de 3,34 miliarde euro la data 31 iulie 2014.

Reducerea discountului este unul dintre criteriile de care depinde prelungirea mandatului Franklin Templeton de administrator al FP.

 

Te-ar mai putea interesa și
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel național,......
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...