1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

A 15-a zi de proteste la Mechel Câmpia Turzii. Muncitorii concediaţi au venit cu copiii lor

Muncitorii concediaţi colectiv de la Mechel Câmpia Turzii au reluat, marţi, protestele faţă de neplata celor trei salarii compensatorii datorate de patronatul rus şi au venit împreună cu copiii lor, pentru a reaminti, astfel, conducerii întreprinderii că se găsesc într-o situaţie disperată, fără bani pentru minimum necesar supravieţuirii zilnice.

19 mar, 2013 | Agerpres

Oamenii afirmă că blochează şi marţi drumul E60, prin traversarea neîntreruptă, între orele 10,00 şi 12,00, a tronsonului care trece prin faţa combinatului. Ei susţin că vor veni zilnic, până vineri, în faţa combinatului, pentru a-şi manifesta revolta faţă de desconsiderarea drepturilor lor legale de către Mechel şi Invest Nikarom.

Luni, în cea de-a 14-a zi a protestelor autorizate de Primărie, un reprezentant al conducerii Mechel le-a spus muncitorilor că nu le poate preciza vreun termen pentru plata salariilor compensatorii, deşi cunosc faptul că situaţia lor este extremă. Vineri, 15 martie, conducerea întreprinderii anunţase că în aceeaşi zi în contul bancar al fabricii vor intra sumele necesare efectuării plăţilor, dar luni, 18 martie, muncitorii au constatat că pe cardurile lor nu a fost depus niciun leu.

Şi Prefectura Cluj anunţase, vineri, că acţionarul Victor Chumakov al Invest Nikarom, noul acţionar al fabricii, îi asigura pe muncitorii concediaţi că îşi vor primi salariile compensatorii începând cu 15 martie, banii provenind din vânzarea de certificate de emisii de bioxid de carbon şi din valorificarea fierului vechi aflat în combinatul din Câmpia Turzii, în urma contractului încheiat cu firma Remat Invest.

Cu toate acestea, plăţile nu au fost făcute, iar cei 720 de muncitori concediaţi colectiv în luna februarie spun că vor recurge la gesturi extreme.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO