1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Profi caută manageri care să preia administrarea magazinelor

Profi Rom Food, numărul doi pe piaţa comerţului modern din România, caută  agenţi-manageri care să administreze unităţile Profi din toată ţara. Aceştia vor beneficia de locaţie, brand, know-how şi sortimentaţia de produse.

24 feb, 2015 | ECONOMICA.net

Profi Rom Food, lanţul de magazine operat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, încearcă un nou model de business pentru magazinele sale, după ce a implementat deja câteva proiecte pilot cu rezultate benefice. Compania caută pentru magazinele sale mici  întreprinzători care să gestioneze activitatea din respectivele unităţi, beneficiind de o locaţie deja existentă, brandul Profi şi sortimentaţia retailerului. Nu este însă vorba despre o franciză." Agenţii (Prodi n.red)  sunt întreprinzători cu inițiativă, oameni care își folosesc talentul și priceperea pentru a-și conduce propria afacere spre profit. Cum? Preluând unul din cele 280 de magazine ale rețelei PROFI din întreaga țară. Prodi îi oferă  agentului atât magazine, cât și know-how și un sistem de aprovizionare bine pus la punct, deja verificat", se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit regulamentelor Profi, cei care iau în administrare unităţi ale lanţului sunt singurii care decid în ce fel să-și sporească performantele magazinului și, astfel, să-și maximizeze profitul. 

Cine poate deveni agent Profi

Potrivit oficialilor companiei, cei interesaţi de o astfel de oportunitate trebuie să aibă experiență dovedită în coordonarea unei echipe, iar șansele sale cresc considerabil dacă a desfășurat deja o astfel de activitate în domeniul comerțului alimentar. Candidaţii mai trebuie să aibă o bună capacitate de organizare și prioritizare, să știe să comunice și să relaționeze cu alții, să fie dinamic și integru. 

Ce rezultate are un Profi condus de un agent

Unul dintre primele magazine conduse de un astfel de agent este unitatea Profi din Braşov Răcădău. "După multă experiență în comerț, îmi doream să am propria mea afacere dar, din motive financiare, nu puteam să o dezvolt singur," a explicat Sorin Iordache, întreprinzătorul din Răcădău. "Marea provocare a fost să-mi deschid firma, să-mi caut contabil, să mă organizez cu actele, căci acum nu mai aveam în spate un departament de resurse umane și totul trebuia să fac singur. Destul de dificil la început, fiind o groază de activități în afară de cele ce țin de magazin dar, în timp, ajungi să le faci lejer, devenind rutină. Angajații, două treimi, au rămas cei de la PROFI, având încredere în proiect, dar au fost și câțiva care au rămas angajați PROFI și au fost transferați la celelalte magazine din Brașov," mai spune Sorin.

Profi operează în momentul de faţă aproximativ 280 de magazine în 41 de judeţe ale ţării şi are peste 6.000 de angajaţi. Retailerul are în plan pentru anul acesta să deschidă alte aproximativ 100 de unităţi la nivel naţional.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO