A doua bancă a lumii, HSBC, cumpără acţiuni SIF Oltenia. Are peste 5% din titluri

Unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, HSBC Holdings PLC, a raportat deţinerea a mai mult de 5% din acţiunile SIF Oltenia (SIF5). Tranzacţiile care au adus banca peste pragul de 5% au avut loc pe 8 mai, după care, ieri s-au derulat trei tranzacţii speciale cu acţiuni SIF5, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)
Adrian N. Ionescu - mie, 14 mai 2014, 06:48
A doua bancă a lumii, HSBC, cumpără acţiuni SIF Oltenia. Are peste 5% din titluri

HSBC Holdings PLC, parte a grupului financiar britanic HSBC, unul dintre cele mai mari din lume, a raportat deţinerea a mai mult de 5% din acţiuniule SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui comunicat trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii SIF-urilor nu pot deţine mai mult de 5%, potrivit legii, după care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le impune vânzarea surplusului în cel mult trei luni.

Raportul HSBC a survenit după ce, ieri au avut loc trei tranzacţii speciale de tip „deal” , cu 4,8% din acţiunile SIF5, dar tranzacţiile care au adus banca peste pragul de 5% au avut loc pe 8 mai.

HSBC (The Hong Kong and Shanghai Bankoing Corporation) este a doua cea mai mare bancă a lumii, după banca chineză Industrial & Commercial Bank of China (ISBC) potrivit topului după criteriile SNL Financial, citat de Forbes, cu active de 2.723 miliarde de dolari. Topul The Banker după capitalurile proprii (1 Tier Capital), plasează HSBC pe locul al patrulea, cu 151 miliarde de dolari, după ISBC, JP Morgan Chase şi Bank of America.

Ieri la BVB au avut loc 11 tranzacţii „deal” echivalând cu peste 25 de milioane de euro. S-au vândut 5% din SIF Oltenia, 2,2% din Rompetrol Rafinare şi  pachete consistente din OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), Banca Transilvania (TLV) şi Rompetrol Well Services (PTR).

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...