1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

A doua zi de proteste la Dacia Mioveni

O parte a angajaţilor companiei Automobile Dacia protestează şi joi, pentru a doua zi consecutiv, reclamând refuzul patronatului de a le prezenta un punct de vedere legat de revendicările lor salariale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

21 mar, 2013 | Mediafax

Oamenii protesteză în curtea uzinei, susţinând că patronatul nu le-a prezentat un punct de vedere asupra revendicărilor lor şi se declară nemulţumiţi şi de poziţia administraţiei potrivit căreia protestul declanşat miercuri este ilegal.

Reprezentanţii producătorului de automobile spun că administraţia companiei "are deschidere pentru discuţii cu sindicatele".

Citeste si: Dacia în grevă: Cu cât îi plătesc francezii pe români şi care e riscul

"Reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului continuă discuţiile care vizează contractul colectiv de muncă, începute din luna februarie. Protestul continuă, iar din punctul de vedere al companiei avem deschidere pentru discuţii cu sindicatele", a declarat, joi, directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu.

O parte a angajaţilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea, miercuri dimineaţă, nemultumiţi că nu a fost semnat contractul colectiv de muncă şi că revendicările salariale cerute de ei nu au fost incluse în document.

Angajaţii spun că li se cere să producă o maşină în 40 de secunde, dar că nu sunt plătiţi corespunzător şi au acuzat patronatul că nu vrea să îi primească la negocieri şi că a înăsprit condiţiile de muncă, înmulţind verificările alcooltest şi controalele la poartă.

În replică, Anca Orevicianu, directorul de comunicare al Grupului Renault în România, a declarat că negocierile se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor salariaţilor.

"Nu este adevărat că nu au fost primiţi la negocieri, ele au început în cursul lunii februarie şi sunt în curs. Nu s-a pus problema disponibilizărilor", a declarat directorul de comunicare al Grupului Renault în România, Anca Orevicianu.

Reprezentanţii companiei Automobile Dacia au susţinut că protestul este ilegal, constructorul auto precizând că la care acesta au participat, miercuri, "câteva sute de salariaţi", reprezentând sub 20% din numărul total de angajaţi şi că aceştia nu vor fi plătiţi pentru că au lipsit de la lucru.

"În data de 20 martie 2013, câteva sute de salariaţi ai Uzinei Vehicule au încetat lucrul şi au declanşat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un număr similar de persoane. În acelaşi timp, peste 80% din salariaţii platformei au continuat activitatea în mod responsabil, pentru a respecta angajamentele faţă de clienţi. Salariaţii care au părăsit posturile de lucru nu vor fi plătiţi pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru. Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat că protestul este ilegal. În răspunsul scris către conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanţii la greva spontană şi confirmă că protestul este ilegal", a comunicat, miercuri, compania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO