A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital

După aproape șase luni de la anunțarea semnării tranzacției dintre Innova Capital și PayPoint PLC, procesul de achiziție a PayPoint Services S.R.L. și Payzone S.A. a fost finalizat cu succes, informează prin intermediul unui comunicat firma de avocați RTPR, care a oferit asistență juridică în acest proces.
AGERPRES
Ion Dobreanu -
mar, 13 apr. 2021, 18:40
A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital

Innova Capital a fost asistată juridic de RTPR în toate aspectele legate de M&A, concurență și finanțarea tranzacției, în valoare de aproximativ 48 de milioane de lire sterline, inclusiv refinanțarea datoriei existente a beneficiarului.

Citește și: PayPoint îşi vinde operaţiunile din România pentru 47 milioane de lire sterline (economica.net)

Băncile care au acordat finanțarea către cumpărător au fost Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și UniCredit Bank S.A., cu UniCredit Bank S.A., în calitate de agent și agent de garanție.

Pentru acest mandat RTPR a implicat o echipă de avocați multidisciplinară pentru cele trei fluxuri de lucru ale proiectului. Din echipa de M&A care s-a ocupat de finalizarea tranzacției au făcut parte Alina Stăvaru (Partner), Codrina Simionescu și Petru Ursache (Associates).

Echipa de finanțare a fost compusă din Alexandru Retevoescu (Partner), Andreea Burtoiu (Counsel), Lia Ilie (Associate) și Iustina Nastasă (Junior Associate). Suportul pe partea de concurență a fost asigurat de către Valentin Berea (Partner) și Roxana Ionescu (Counsel).

„Suntem bucuroși că am finalizat cu succes această tranzacție complexă, felicitări și mulțumiri echipei Innova Capital pentru încrederea acordată. A fost un proiect de anduranță, în care cheia succesului a fost echipa noastră multidisciplinară, căreia îi mulțumesc pentru contribuția valoroasă”, a declarat Alina Stăvaru
„Finanțarea a jucat un rol important în finalizarea cu succes a acestei tranzacții, ne bucurăm că am identificat cele mai potrivite soluții”, a adăugat Andreea Burtoiu.

Operatorul de plăţi cash şi online PayPoint PLC din Marea Britanie a ajuns pe 21 octombrie 2020 la un acord privind tranzacţionarea operaţiunilor din România, PayPoint Services SRL şi PayZone SA, către Innova Capital pentru suma de 47 milioane de lire sterline în numerar.

Citește și: PayPoint România îşi extinde portofoliul de plăţi pentru facturile la întreţinere (economica.net)

„Am decis să ne vindem operaţiunile din România pentru a ne concentra pe pieţele principale din Marea Britanie. Credem că Innova este proprietarul adecvat pentru a duce aceste afaceri mai departe şi le dorim PayPoint Romania şi Innova toate cele bune în viitor”, a declarat atunci directorul general de la PayPoint PLC, Nick Wiles.

Te-ar mai putea interesa și
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a crescut
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a ...
Persoanele care doresc înființarea unei societați comerciale în România, beneficiază de o procedură simplificată în ceea ce privește eliminarea capitalului social minim al unui SRL precum......
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
Un număr de 565 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 309 lei ...
Aurescu: În Fâșia Gaza există 320-350 de cetățeni români. Nu am primit cereri de asistență consulară
Aurescu: În Fâșia Gaza există 320-350 de cetățeni români. Nu am primit cereri de asistență consulară
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în Fâşia Gaza se află în jur de 320 - 350 de cetăţeni ...