1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

News

A început ofensiva rusească: Gazprom a cumpărat primele benzinării în România

O subsidiară a gigantului rus Gazprom a cumpărat trei staţii de distribuiţie a carburanţilor, în judeţele Arad şi Sibiu

18 iul, 2012 | Economica.net

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică ce se realizează prin dobândirea controlului de către Nis Petrol S.R.L. asupra trei staţii independente de comercializare cu amănuntul a carburanţilor auto, situate în judeţele Arad şi Sibiu, potrivit unui comunicat al instituţiei. 

Compania românească Nis Petrol S.R.L. face parte din Naftna Industrija Srbije (NIS), firmă din Serbia care este membră a grupului Gazprom.

La începutul acestei luni, NIS a anunţat că intenţionează să deţină, până la sfârşitul acestui an, 40 de benzinării în România, urmând ca numărul acestora să crească până la 120 de staţii, până în 2014.

NIS a anunţat că va investi în următorii trei ani 500 milioane de euro pe an, 40% din fonduri fiind alocate modernizării reţelei de 250 de benzinării pe care o deţine în Serbia şi extinderii operaţiunilor în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi România.

"Vom finaliza în curând reconstrucţia principalei rafinării, de la Pancevo (Serbia- n.r.) şi vrem să ne asigurăm că reţeaua de retail va sprijini plasarea pe piaţă a produselor de la rafinărie", spuneau, la începutul lunii, oficialii companiei sârbe.

Companie integrată vertical, NIS deţine câmpuri petrolifere şi gazeifere în nordul Serbiei şi în Angola. Compania a format anul trecut un parteneriat cu East West Petroleum (Canada) pentru explorare în România. NIS a urmat strategii similare în Bosnia şi Ungaria, unde are parteneriate cu Neftegazinkor, respectiv Rohoel Aufsuchungs (Austria).

NIS a fost privatizată în 2008, fiind preluată de compania rusă de stat Gazprom Neft pentru 400 milioane euro, cu un angajament de investiţii de 550 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO