A început producția de serie a limuzinei ruse care va concura cu modele Rolls-Royce și Bentley – VIDEO

La opt ani de la prezentarea planurilor și la alți trei de la demonstrația de forță a lui Vladimir Putin, limuzina de lux Aurus Senat a intrat oficial în producția de serie.
Robert Stan - mar, 01 iun. 2021, 22:22
A început producția de serie a limuzinei ruse care va concura cu modele Rolls-Royce și Bentley - VIDEO

Începând din această săptămână, modelul de lux Aurus Senat, produs la uzina Sollers, a intrat în producția de serie. Proiectul pentru o limuzină 100% rusă a demarat în 2013 la Institutul Rus de Cercetare pentru Industria Auto (NAMI), iar în 2018, președintele Vladimir Putin, abia reales în funcție, conducea primul vehicul complet echipat.

După o investiție de circa 74 de milioane de euro în dezvoltare și facilități de producție la uzina Sollers din Jelabuga (Republica Tatarstan) și o întârziere de circa un an a demarării producției de serie, primul model a ieșit Aurus Senat a ieșit de pe linia de asamblare.

Deținută de un consorțiu format din NAMI (63,5%), fondul de investiții Tawazun din Emiratele Arabe Unite (36%) și Sollers (0,5%) compania Aurus va începe încă din acest an să livreze mașinile deja comandate către clienți. De altfel un showroom Aurus există de ceva timp la Moscova chiar dacă produsul expus nu putea fi încă trimis potențialilor clienți.

Cu un preț de circa 200.000 de euro, Aurus Senat are ca principală țintă piețele externe, în special cele din zona Golfului Persic, însă o parte dintre produsele uzinei din Jelabuga vor fi comercializate în Rusia, unele fiind deja comandate de instituții ale statului.

Conform lui Denis Manturov, ministrul rus al comerțului, în 2020 ar fi trebuit să fie produse deja 200 de exemplare. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, oficialul nota într-o declarație oferită agenției ruse Interfax că modelul va fi declinat în mai multe variante. Un monovolum se afla deja încă din 2019 în stadiul de testare, iar un SUV aștepta obținerea certificărilor necesare.

„Accentul va fi pus pe acest model (n.n. – SUV). Așa se conturează acum situația pe piață, așa sunt solicitările partenerilor noștri străini. Tawazun ia în calcul asamblarea SUV-ului în Emiratele Arabe, datr nu mai devreme de 2021 – 2022”, declara Manturov în toamna lui 2019.

Aurus Senat, limuzină cu variante „verzi”

Pe lângă actuala motorizare a Aurus Senat, care include un motor termic V8 de 4.4 litri, oficialii ruși au anunțat că unele modele Aurus vor avea sisteme de propulsie hibride sau chiar alimentate cu hidrogen.

Deocamdată, după asamblarea a „200 – 300 de mașini în acest an”, așa cum susține Denis Manturov într-o declarație pentru Vedomosti, anul viitor producția ar trebui să crească până la 5.000 de vehicule în diferinte variante de carosare și echipare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...