A început „Rabla”. Aţi lua o Dacie la 4.000 de euro sau un Renault la 5.000 de euro?

Dealerii Dacia şi Renault vin cu cele mai ieftine maşini care se pot achiziţiona prin Programul Rabla.
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 10:13
A început

Dacia propune, în cadrul programului, la un preţ de doar 4.000 de euro modelul Logan Ambiance cu pachetul Easy Service. De aceşti bani beneficiaţi de motorizarea de 1,2 litri 16 V de 75 de cai putere, de ABS, ASR, şi de o garanţie de 3 ani sau 100.000 km şi două revizii gratuite. Maşina nu are servodirecţie sau aer condiţionat.

Renault propune, în cadrul programului, modelul Symbol la un preţ de 5.000 de euro. În plus faţă de Logan, maşina celor de la Renault vine cu aer condiţionat, computer de bord, geamuri electrice faţă, radio CD, închidere centralizată şi direcţie asistată. Motorizarea este aceeaşi ca la Loganul Ambiance.

Promoţiile pentru ambele modele sunt valabile doar până la sfârşitul lunii, iar Renault precizează că stocul este limitat.

Programul Rabla 2012 începe astăzi şi pentru persoane fizice, la câteva zile după ce au debutat înscrierile pentru firme.

Ca şi anul trecut, guvernul va menţine prima de casare a maşinilor vechi la 3.800 de lei, iar la achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice. Lista firmelor autorizate să participe la program va fi publicată pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Bugetul prevăzut de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru ediţia 2012 a programului „Rabla” este de 114 milioane de lei, sumă din care poate fi acoperită scoaterea din uz a 30.000 de maşini mai vechi de zece ani în schimbul unei prime de casare de 3.800 de lei, aceeaşi ca în anii trecuţi.

Ca şi în 2010 şi 2011, prima de casare este exprimată printr-un tichet cu valoare nominală, la cumpărarea unei maşini noi putând fi utilizate trei astfel de tichete.

În ultimii doi ani, prin programul „Rabla” au fost casate 305.964 de maşini uzate şi au fost cumpărate 101.766 de maşini noi, 40.269 dintre acestea fiind de producţie românească, potrivit datelor Ministerului Mediului.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...