A început vânătoarea de preţuri în magazinele online de modă. „Va fi ca în IT&C”

Answer, cel mai mare retailer online de modă din Polonia, va ajunge la vânzări de 3 milioane de euro la un an de la lansarea pe pîaţa locală. Concurenţa tot mai acerbă se vede însă în tendineţele consumatorilor care au devenit vânători de preţuri ca şi în IT&C.
Economica.net - joi, 27 oct. 2016, 10:28
A început vânătoarea de preţuri în magazinele online de modă.

„Fashion-ul online este următorul IT&C pentru că românii vor cumpăra de unde este mai ieftin”, a declarat Raluca Radu, country manager Answear.ro, în cadrul retailArena.

Aceasta a explicat că în ultimele luni a constatat un trend nou printre consumatori-acela de a vâna cel mai mic preţ. „Clienţii caută să vadă ce magazin are cei mai ieftini pantofi sport Adidas”, a exemplificat managerul ce se declară neinteresată să intre într-o luptă a celui mai mic preţ. „Nu dorim să intrăm într-o bătălie a preţurilor”, a răspuns managerul întrebată fiind despre planurile companiei privind Black Friday.

Din estimările Ralucăi Radu, compania va finaliza acest an, primul pe piaţa locală, cu vânzări totale de 3 milioane de euro. Comanda medie la Answear.ro este de 360 de lei, 45% dintre comenzi venind de pe dispozitive mobile.

Primul retailer online  din România a fost Fashion Days fiind înființată în 2009 de antreprenori elvețieni. Ulterior, compania a intrat în portofoliul grupului sud-african Naspers, oar în aprilie anul acessta a fost preluată de eMAG, cel mai mare retailer online din România. Societatea Dante International, care deține eMAG, este deținută tot de Naspers şi omul de afaceri Iulian Stanciu.

Pe o piaţă estimată anul trecut la 200 de milioane de euro,  Answear.ro are însă de înfruntat şi ale magazine exclusiv online, precum FUP Distribution (compania care operează magazinul online fashionup.ro, Zoot, Star Shiners, De purtat,Bon Prix, My Closet. De asemenea, pe această piaţă au intrat puternic magazinele online ale unor branduri celebre în offline precum Zara, H&M, Stradivarius, Pull&Bear și Bershka.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen......
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de deplasare a trenurilor
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de ...
Lucrările de tip Quick Wins pentru ridicarea restricţiilor de viteză au început între staţiile Crasna şi Zorleni, ...
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul ...