1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

A rămas România fără constructori? Trei licitaţii de modernizare drumuri în Moldova, anulate după ce nu s-a înscris nicio firmă

Dacă anterior constructorii se băteau pe contracte de drumuri şi se contestau între ei, mai nou niciunul nu a fost interesat de modernizarea unor şosele din Moldova. Luna aceasta au fost anulate trei licitaţii de peste 100 de milioane de lei, din cauză că nu au fost participanţi.

27 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru modernizarea unei porţiuni din DN 2L Soveja – Lepşa a fost anulată luni, 27 mai. "Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanţi înscrişi", se explică pe platforma de achiziţii publice SICAP.

La licitaţie nu s-a înscris nicio firmă, deşi valoarea contractului pus la bătaie era de 85,10 milioane de lei, fără TVA (18 milioane de euro).

CNAIR lansase pe 24 aprilie licitaţia de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul "Modernizare DN 2L Soveja-Lepsa km 60+145-76+277".

Tot luna aceasta, s-a anulat automat şi licitaţia pentru „Modernizare drum județean DJ 249E: DN 28 (Tomești) - Țuțora, km 0+000 – 7+837", cu o valoare estimată de 10,12 milioane de lei, fără TVA. Asta după ce până la termenul limită din 16 mai nu a fost depusă nicio ofertă.

Cu o zi înainte, pe 15 mai, s-a anulat automat şi licitaţia pentru „Modernizare drum județean DJ 244D : Lim. Jud. Vaslui - Dolhești - Ciortești - Coropceni (Intersecție DN 24), km 25+500 – km 32+800 și km 34+800 - km 38+693".

Cu o valoare estimată de 12,6 1 milioane de lei, nici această licitaţie nu a atras niciun peţitor.

Ceea ce este şi mai curios este că toate cele trei licitaţii anulate luna aceasta vizau drumuri din Moldova, regiune a ţării cu tradiţie în industria construcţiilor, care a dat cei mai mulţi regi ai asfaltului.

Rămâne de văzut dacă anularea acestor licitaţii este doar un fenomen izolat sau se va extinde la nivelul întregii ţări.

Citeşte şi: De ce nu mai vin constructori români la licitaţii de autostrăzi? Căşuneanu: de 8 ani particip degeaba! Diaconu: Nu avem susţinere financiară

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO