A treia generație a crossover-ului Nissan Qashqai va fi electrică și va apărea pe piață în 2022

Nissan lucreză la un crossover Qashqai electric, care vizează ca 50% din portofoliul de vânzări în Europa, până în 2024, să fie reprezentat de vehicule electrificate. Noul Nissan Qashqai va apărea in gamă alături de versiunea pe benzină 1.3 DiG-T echipată cu tehnologie de tip mildhybrid și tehnologia e-POWER, un sistem de propulsie al mărcii, ajuns în premieră în Europa.
Economica.net - lun, 18 ian. 2021, 19:25
A treia generație a crossover-ului Nissan Qashqai va fi electrică și va apărea pe piață în 2022

Sistemul e-POWER de pe noul Qashqai a fost dezvoltat special pentru a răspunde cerințelor tot mai exigente ale șoferilor europeni și oferă nu numai un nivel sporit de eficiență a consumului și emisii scăzute de CO2, ci și o accelerație robustă și receptivă. Cu versiuni 2WD sau 4WD, cu transmisie manuală în 6 trepte sau noua transmisie X-Tronic CVT, la care se adaugă varianta de acționare dinamică pur-electrică prin tehnologia e-POWER, Noul Qashqai se adaptează fiecărei preferințe.

„Clienții cer, și e corect să facă acest lucru, vehicule mai eficiente, dar își doresc și o experiență plăcută când sunt la volan. Prin adoptarea motorului 100% electric cu tehnologia e-POWER pe noul Qashqai, clienții se pot bucura de avantajele conducerii unui vehicul electric fără a mai fi frânați în decizia de cumpărare de autonomie sau de accesul la infrastructura de încărcare”, a afirmat Marco Fioravanti, Vicepreședinte, Planificare produs, Nissan Automotive Europa.

1.3 DiG-T BENZINĂ 140CP/160CP 12V ALiS MILD HYBRID

Sistemul ALiS (Advanced Lithium-Ion Battery System) de 12V cu tehnologie mild-hybrid disponibil pe noul Qashqai este o tehnologie hibridă accesibilă, care oferă asistență la cuplu, oprire temporară (Idle Stop) pe o perioadă mai extinsă, repornire rapidă și rulare fără întrebuințarea motorului pe perioada de frânare înainte de oprire (Coasting Stop) [doar CVT], cu îmbunătățiri atât în ceea ce privește consumul de combustibil, cât și emisiile de CO2 (- 4g/km).

Potrivit Nissan, propulsorul 1.3 benzină oferă mai multă putere și cuplu fată de principalii concurenți, iar sistemul ALiS mild-hybrid adaugă doar 22 kg la masa totală a vehiculului.

La decelerare, energia este recuperată prin regenerare și stocată în bateria litiu-ion. Energia încărcată este apoi furnizată în timpul opririi temporare (Idle Stop), în timpul rulării fără întrebuințarea motorului înainte de oprire (Coasting Stop- doar versiunile CVT) și pentru asistență la cuplu. La rulare la viteze mai mici de 18 km/h și aplicarea frânei, motorul se oprește și energia stocată este utilizată pentru alimentarea echipamentelor electrice de pe vehicul.

Acest lucru permite extinderea perioadei de oprire a motorului ceea ce determină reducerea consumului de combustibil. La accelerare (între 20 km/h și 110 km/h), energia din bateria litiu-ion permite motorului să asiste cu un cuplu suplimentar de + 6 Nm timp de până la 20 de secunde, care ajută la reducerea efortului de cuplu pe motor și la îmbunătățirea consumului de combustibil.

ALiS 12V 1.3 benzină va fi disponibil în două versiuni de putere generată – 140 PS și 160 PS – fie cu transmisie manuală cu 6 trepte, fie cu o cutie de viteze Xtronic CVT generație nouă (numai pentru versiunea cu 160 PS). Puterea maximă a motorului se obține la turații de 5.500 rpm, cu un cuplu maxim disponibil de 270 Nm la o turație convenabilă de 1.750 rpm pe versiunile de 160PS MT și CVT. 

Tracțiunea 2WD este disponibilă atât pentru versiunile 140 PS, cât și pentru 160 PS , în timp ce tracțiunea 4WD va fi disponibilă numai pentru modelele 160 PS CVT.

Sistemul e-POWER de pe noul Qashqai este alcătuit dintr-o baterie de mare putere și un grup motopropulsor integrat cu un motor pe benzină cu raport de compresie variabilă de 157 PS, cu un generator de putere, un invertor și un motor electric de 140 kW de dimensiuni și putere similare celor cu care sunt echipate vehiculele electrice Nissan.

Introdus inițial pe Nissan Note – cea mai vândută mașină din Japonia în ultimii ani – sistemul, asociat unui propulsor 1.2 benzină, încarcă bateria și emite o putere finală de 108 PS. Pentru Europa, e-POWER propune un upgrade de putere fiind asociat unui propulsor 1.5 benzină, cu o putere finală de 140 kW (190 PS). Elementul unic al e-Power este faptul că propulsorul termic este utilizat exclusiv pentru a genera electricitate, în timp ce roțile sunt acționate integral de motorul electric. 

„Sistemul e-POWER propune cea mai bună tehnologie de tranziție între ICE și VE, permițând utilizatorilor să se bucure de confortul unui vehicul electric și de o eficiență impresionantă la un preț accesibil. Așteptăm cu interes reacțiile clienților, ce vor fi plăcut impresionați de performanța superioară electrificată a noului Qashqai – expresia perfectă a mobilității inteligente Nissan”, a declarat David Moss, Vicepreședinte Cercetare și dezvoltare, Africa, Orientul Mijlociu, India, Europa și Oceania (AMIEO).

Comercializarea noului Nissan Qashqai echipat cu e-POWER va demara în 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...