A treia platformă industrială AdePlast intră în producţie la Roman

Fabrica de mortare uscate de pe platforma industrială Adeplast de la Roman devine operaţională şi intră în producţie la începutul lunii mai, după ce a trecut deja probele tehnologice.
Economica.net - lun, 29 apr. 2013, 08:52
A treia platformă industrială AdePlast intră în producţie la Roman

„Luna mai ne găseşte în poziţia de companie românească cu trei platforme industriale finalizate. La Roman, în inima Moldovei, am pus la lucru, chiar înainte de 1 mai, fabrica de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programată pentru deschidere în luna iunie” declară Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

„Aşteptam cu mare interes acestă a treia fabrică de mortare dat fiind faptul că strategia AdePlast de extindere a dat roade, iar cantitatea comenzilor a crescut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acum avem costuri optimizate cu transportul produselor noastre în toată România și în afara ţării.” declară Marcel Bărbuţ.

 „Toate cele trei divizii ale Adeplast, care au susţinut și creşterea de anul trecut , au avut o evoluţie îmbucurătoare în condițiile economice românești destul de nefavorabie din acest început de an. Astfel, la 20 aprilie, când a început să livreze constant și fabrica din Roman, am înregistrat o creștere de 49,44% față de aceeași perioadă a anului trecut” declară Marcel Bărbuţ.

În acest an, AdePlast îşi propune creşteri importante pe toate cele trei divizii: Termosistem , Vopsele şi Tencuieli Decorative,  Mortare şi Adezivi. „Proiectul pe care l-am demarat în urmă cu un an, dar gândit de ceva vreme, prevedea ca afacerea AdePlast să își crească potenţialul și eficiența la nivel național. Acest lucru era imposibil fără o nouă fabrică în Estul României şi împarţirea operaţională în trei divizii. Acum, odată cu deschiderea fabricii de mortare de la Roman avem trei platforme de producţie funcționale. La Oradea producem în trei fabrici separate mortare, vopsea şi polistiren (EPS), la Ploieşti avem mortare, polistiren şi de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă, iar la Roman avem mortare şi în scurt timp o fabrică de polistiren. Acum suntem singura companie din România care poate oferi un pachet complet de produse când vine vorba despre finisarea unei construcţii. Evident, după aplicarea unui plan investiţional de aproximativ 22 de milioane de euro, bani proprii şi din creditare” declară Marcel Bărbuţ.

Intenţiile AdePlast nu se opresc aici, poziţionarea celor trei platforme au crescut capacitatea companiei de a conta la export. „Dacă anul trecut am reuşit să exportăm de peste 4 milioane de lei, în acest an vom continua eforturile în această direcţie, atât spre Estul Europei, cât şi, sau mai ales, spre Vest. Acordul nostru cu Dufa prevede că în schimbul acelor produse pe care, pentru început, le vom importa din Germania, să oferim produse AdePlast care vor merge pe piaţele din Ungaria şi Germania. Foarte importantă pentru noi devine și piața din Ucraina. Partenerul firmei  Meffert AG din Ucraina este interesat de o investiție într-o fabrică de mortare uscate și una de polistiren. Am stabilit o strategie clară  ca aproximativ  1-2 ani AdePlast să producă sub eticheta privată polistiren și adezivi,  după care se va face o investiție comună în două fabrici identice cu cele din România. Am stabilit deja ca după sărbători să ne întâlnim pentru a semna contractele de colaborare”, precizează Marcel Bărbuţ.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...