AB InBev majorează oferta pentru preluarea rivalei SABMiller, la 108 miliarde de dolari

Cel mai mare producător de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, a majorat luni oferta pentru preluarea rivalei SABMiller la 43,50 lire sterline pe acţiune, evaluând compania britanică la 70 miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari), transmit AP şi Reuters, preluate de Agerpres.
Economica.net - lun, 12 oct. 2015, 16:32
AB InBev majorează oferta pentru preluarea rivalei SABMiller, la 108 miliarde de dolari

Anunţul vine după câteva săptămâni de discuţii cu boardul SABMiller, care a respins precedentele oferte ale grupului belgian AB InBev, de 38, 40 şi, respectiv, 42,15 lire sterline per titlu. Luni, acţiunile SABMiller au urcat la Bursa de la Londra cu 0,7%, la 36,93 lire sterline, evaluând compania la 60,1 miliarde de lire sterline.

Tot luni, cel de al patrulea acţionar al SABMiller a respins ca insuficientă oferta de preluare în valoare de 100 de miliarde de dolari lansată de Anheuser-Busch InBev.

‘Avem încredere în boardul companiei şi ne bazăm pe aprecierea lor. Ei au spus că preţul este prea mic şi suntem de acord cu ei’, a declarat Dan Matjila, director general la Public Investment Corporation (PIC), entitate care deţine aproximativ 3% din acţiunile SABMiller.

Matjila a adăugat că PIC, care gestionează fondurile de pensii ale angajaţilor din sectorul public din Africa de Sud, are nevoie de mai multe detalii cu privire la intenţia AB InBev privind listarea noii companii rezultată în urma fuziunii la bursa de la Johannesburg.

Din 16 septembrie, când Annheuser-Busch InBev şi-a exprimat intenţia de a prelua SABMiller, acţiunile companiei britanice au urcat la Bursa de la Londra de la 29,33 la peste 36 de lire sterline.

Reprezentanţii AB InBev şi-au exprimat încrederea că oferta îmbunătăţită va fi atractivă pentru acţionarii SABMiller.

Compania care ar rezulta în urma tranzacţiei ar produce aproximativ o treime din cantitatea de bere consumată pe plan mondial, cu vânzări anuale de 73,3 miliarde de dolari.

InBev, care deţine brandurile Budweiser, Stella Artois şi Corona, domină piaţa din America Latină, în timp ce SABMiller are o prezenţă importantă în Africa şi Asia.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni şi Grolsch, nu reuşeşte să înregistreze creştere în Europa şi America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunţat recent că a compensat declinul din Europa şi piaţa dificilă din SUA prin reducerea costurilor şi orientarea spre consumatorii din ţările în curs de dezvoltare din America Latină şi Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participaţii în societăţi producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe şase continente. Ursus Breweries parte din grupul SABMiller plc şi este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...