AB InBev vinde brandurile Grolsch şi Peroni

Cel mai mare producător de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, a anunţat, joi, că intenţionează să vândă o serie de branduri premium din Europa ale SABMiller, pentru a îndeplini cerinţele autorităţilor de reglementare în vederea aprobării preluării SABMiller, o tranzacţie evaluată la 108 miliarde de euro, transmite 'Wall Street Journal' (WSJ).
Economica.net - joi, 03 dec. 2015, 09:58
AB InBev vinde brandurile Grolsch şi Peroni

SABMiller a confirmat că AB InBev va contacta potenţialii cumpărători în următoarele săptămâni în privinţa brandurilor premium Peroni şi Grolsch şi a afacerilor lor asociate din Italia, Olanda şi Marea Britanie. De asemenea, ar putea fi scos la vânzare şi brandul Meantime, cumpărat anul acesta de SABMiller.

‘Orice vânzare ar putea include unele dintre aceste branduri sau afaceri şi va fi condiţionată de finalizarea achiziţionării SABMiller de către AB InBev’, se arată în declaraţia SAB.

Compania vrea să atenueze temerile autorităţilor de reglementare din Europa legate de această tranzacţie.

Luna trecută, AB InBev a acceptat să achiziţioneze SABMiller cu suma de aproximativ 108 miliarde de euro, o tranzacţie care va crea un gigant al pieţei berii care va domina 30% din piaţa mondială de resort.

Peroni şi Grolsch sunt două dintre cele patru branduri premium globale ale SABMiller, celelalte fiind Miller Genuine Draft şi Pilsner Urquell.

Împreună, AB InBev şi SABMiller vor produce aproape 60 de miliarde de litri de bere pe an, adică de trei ori mai mult decât actualul număr trei mondial, grupul olandez Heineken, şi vor vinde o treime din toate berile comercializate la nivel global, de la marca mexicană Corona, la marca australiană Foster şi cea chineză Snow, cea mai vândută marcă de bere din lume.

Pentru a evita să fie sancţionată pentru abuz de poziţie dominantă, această alianţă va ceda o parte din activităţile celor două companii, urmând ca SABMiller să vândă participaţia majoritară pe care o deţine la producătorul american MillerCoors unui alt producător de bere din SUA, Molson Coors, pentru 12 miliarde de dolari (11,2 miliarde de euro).

Marii producători de bere sunt în căutarea de noi segmente de creştere în condiţiile în care piaţa berii ar urma să se majoreze cu doar 1% între 2014 şi 2015, din cauza stagnării de pe pieţele dezvoltate. În schimb, berile artizanale, care reprezintă între 5 şi 9% din consum, vor înregistra o creştere a vânzărilor de peste 10% pe an pe pieţele cele mai avansate.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Te-ar mai putea interesa și
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA. Executivul a aprobat actul normativ promovat de......
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...