1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

AB InBev vrea să vândă mărcile Peroni şi Grolsch, pe care le-ar obţine prin achiziţia SABMiller

Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producător de bere la nivel mondial, intenţionează să vândă brandurile Peroni şi Grolsch, pe care le-ar obţine în urma achiziţiei SABMiller, pentru a tempera îngrijorarea autorităţilor de reglementare din UE privind tranzacţia, scrie Financial Times.

30 noi, 2015 | Mediafax

AB InBev oferă aproximativ 70 de miliarde de lire sterline (peste 100 de miliarde de dolari) pentru preluarea SABMiller, pe locul al doilea în piaţă.

Producătorul de bere vrea să vândă cele două branduri aflate în prezent în portofoliul SABMiller din cauza temerilor că noua companie ar avea o poziţie prea puternică pe piaţa berii premium din Europa şi ar întâmpina astfel opoziţia autorităţilor de reglementare, a declarat pentru cotidianul britanic o sursă apropiată situaţiei.

O a doua sursă informată asupra planurilor AB InBev a afirmat, pentru Financial Times, că se ia în calcul vânzarea, dar planurile nu au fost definitivate şi pot interveni, încă, schimbări.

Sursele Financial Times nu au indicat un preţ de vânzare, dar publicaţia The Sunday Times, care a scris prima despre acest subiect, a notat că ar trebui să aducă venituri de mai multe miliarde.

Printre potenţialii cumpărători se numără grupul Heineken - Olanda, Molson Coors - SUA şi C & C Group - Irlanda.

Împreună, AB InBev şi SABMiller ar fi cea mai mare companie producătoare de bunuri de consum din lume în funcţie de profituri, potrivit analiştilor companiei Exane BNP Paribas, care estimează că grupul nou format ar obţine în 2016 un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare de 25 de miliarde de dolari.

Grupul ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de pieţe ale berii la nivel mondial, consideră analiştii.

SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO