Absenţa lui Sima împiedică CNVM să mai controleze Sibex

Autoritatea pieţei de capital, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), a anunţat, în sfârşit, că propria decizie „de validare a domnului Sima Cristian în funcţia de administrator al operatorului de piaţă SIBEX - Sibiu Stock Exchange îşi încetează aplicabilitatea“. Sima pierde dreptul de a fi preşedintele bursei Sibex, dar face greutăţi controlului CNVM.
Adrian N. Ionescu - lun, 29 oct. 2012, 08:09
Absenţa lui Sima împiedică CNVM să mai controleze Sibex

CNCM îşi motivează decizia cu „faptul că pe parcursul derulării controlului la sediul SIBEX (…) dl Cristian Sima nu a putut fi contactat (…), „manifestându-şi însă prezenţa prin numeroasele apariţii şi luări de poziţii prin intermediul mass-media“, se spune în decizia CNVm, publicată în buletinul instituţiei.

„Lipsa dlui Cristian Sima de la sediul operatorului de piaţă“ şi „imposibilitatea de a fi contactat a făcut imposibilă clarificarea unor aspecte privind activitatea operatorului de piaţă, ceea ce a condus la îngreunarea derulării acţiunii de control (precizăm că aceste aspecte au legătură directă cu activitatea de administrator desfăşurată de către dl Cristian Sima, astfel încât nu puteau fi clarificate decât de către acesta)“, mai spune decizia.

Deoarece această conduită, contrară atribuţiilor şi responsabilităţilor unui administrator al unui operator de piaţă, coroborată cu afirmaţiile făcute de acesta în spaţiul public afectează administrarea sigură şi prudentă a operatorului de piaţă.

Autoritatea pieţei „constată că nu mai sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art.19 lit. a) din Regulamentul C.N.V.M. nr.2/2006 care au stat la baza validării de către C.N.V.M. a dlui Cristian Sima în calitate de membru al Consiliului de administraţie al operatorului de piaţă S.C. SIBEX – Sibiu Stock Exchange S.A“.

Cristian Sima, fost preşedinte al Bursei din Sibiu, a fugit din ţară după ce a pierdut banii clienţilor WBS Holding, o societate înregistrată în Insulele Virgine prin care Sima tranzacţiona în numele clienţilor pe pieţele valutare străine.

Totodată, CNVM a suspendat , 25 octombrie, activitatea societăţii de brokeraj WBS România, fondată de Cristian Sima, pentru o perioadă de până la două săptămâni, până la definitivarea unui raport de control.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...