1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Acțiunile Nissan au scăzut până la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Valoarea acțiunilor companiei japoneze Nissan Motor Co a scăzut vineri până la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, după ce ieri au fost anunțate scăderi ale veniturilor pentru ultimul trimestru din 2019, eveniment care face să se ridice semne de întrebare cu privire la profitabilitatea în continuare a firmei nipone, informează Reuters.

14 feb, 2020 | Reuters

Nissan, al doilea constructor japonez de autoturisme, trece printr-un puternic scandal de corupție declanșat de arestarea în urmă cu aproape doi ani a fostului director general al companiei, Carlos Ghosn, refugiat între timp în Liban. Problemele cu care se confruntă Nissan au efect și asupra partenerului sau francez Renault, valoarea acțiunilor constructorului european scăzând până la minimul ultimilor șapte ani, după ce acesta a anunțat pentru prima dată în ultimii zece ani pierderi trimestriale.

La rândul sau, Nissan a anunțat joi pentru prima dată în ultimii zece ani pierderi trimestriale și a avertizat că profitul său anual va fi cel mai scăzut din ultimii 11 ani, iar dividentele vor fi cele mai mici începând cu anul 2011.

“Este prea devreme pentru că trendul descrescător al acțiunilor Nissan să ia o pauză în aceste condiții de businesss”, și-a avertizat joi clienții analistul financiar al companiei Jefferies, Takaki Nakanishi.

Acțiunile Nissan  au scăzut vineri la Bursă din Tokyo cu 9,6% până la 513,7 yeni, cel mai mic nivel de la jumătatea anului 2009 și cea mai abruptă scădere de o zi începând cu 2013. Tăierea dividendelor va fi în special dureroasă pentru cel mai important acționar al Nissan, și anume Renault, care la rândul sau a anunțat o scădere a dividendelor.

Performanțele financiare ale celor două companii sunt foarte dependențe unele de celelalte, o parte a profitului net al Renault depinzând de profitul Nissan. În 2019, firma japoneză a contribuit cu 242 de milioane de euro la profitul Renault, o scădere de 84% față de anul precedent și cea mai slabă contribuție începând cu 2009.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO