Accenture Cluj investește 1,5 mil. dolari într-un nou sediu unde a deschis un Centrul de Excelență și Inovare

Accenture, companie globală de servicii profesionale lider în domenii precum digital, cloud și securitate, a inaugurat un nou sediu în Cluj. Angajații fac parte din divizia Industry X, responsabilă cu dezvoltarea de software industrial în domenii precum căi ferate, auto și producție. Investiția în noul sediu se ridică la aproximativ 1,5 milioane de dolari.
Lidia Neagu - vin, 13 mai 2022, 12:01
Accenture Cluj investește 1,5 mil. dolari într-un nou sediu unde a deschis un Centrul de Excelență și Inovare

Divizia Industry X numără circa 900 de angajați în România, în Timișoara, Târgu Mureș și Cluj. În total, în România, Accenture are peste 4.000 de angajați care livrează servicii in domenii precum digital, cloud și securitate. Angajații Accenture sunt implicați în proiecte pentru companii importante din întreaga lume, lucrând pentru 89 dintre companiile din topul Fortune Global 100.

“Industry X se referă atât la realizarea actualei revoluții industriale, cât și la pregătirea celei viitoare. Cu fiecare dintre aceste revoluții, industria devine mai sigură și mai eficientă. Ne bucurăm să le putem oferi angajaților noștri un spațiu de lucru care să corespundă nevoilor lor și ne dorim să conducem următorul val de transformare digitală pentru clienții noștri, trecând la afaceri mai prietenoase cu mediul și mai responsabile”, a declarat György Birtolon, managing director Industry X România.

Centrul de Excelență și Inovare de la Cluj este reponsabil pentru unele dintre cele mai importante proiecte de digitalizare industrială.

În producție, digitalizarea înseamnă, printre altele, echiparea fabricilor cu senzori care colectează, transmit și interpretează date în timp real. Companiile pot avea astfel o imagine clară a proceselor lor industriale, asigurând identificarea potențialelor probleme înainte de apariția acestora. Experții de la Accenture s-au ocupat de digitalizarea fabricii de mașini de spălat Arctic de la Ulmi, iar aceasta a fost inclusă de Forumul Economic Mondial pe lista „Lighthouse Network” a celor mai avansate fabrici din lume care au adoptat tehnologiile Industry 4.0.

În domeniul auto, soluțiile Accenture realizate la Cluj contribuie la dezvoltarea viitoarelor platforme electrice pentru automobile pentru marii producători de pe ambele maluri ale Atlanticului. Obiectivul principal este de a reduce consumul de energie și amprenta de carbon folosind analiza datelor și tehnologiile de comunicare de ultimă generație.

În privința căilor ferate, soluțiile Accenture permit ca sistemul feroviar să funcționeze mai bine în folosul societății, într-un mod durabil și accesibil. În prezent sunt multe trenuri care operează fără conductor, iar în viitor toate vor fi autonome, iar pentru a realiza acest lucru, echipele Accenture folosesc tehnologii precum Cloud, Analytics și Inteligența Artificială.

Noul birou Accenture din Cluj, aflat în clădirea Hexagon Offices, are o suprafață de 2.000 mp, desfășurată pe două etaje (3 și 4). Noul spațiu a fost amenajat astfel încât să încurajeze colaborarea și socializarea. Angajații beneficiază de mai multe spații de relaxare, sală de jocuri, cafenea, sală de inovare și zone de testare.

Există, de asemenea, spații ideale pentru convorbiri scurte sau conversații private (phonebooth), săli de masaj și dușuri. Noul spațiu poate găzdui 50% dintre angajații centrului, iar aceștia au la dispoziție un sistem de rezervare a locurilor atunci când au nevoie să lucreze de la birou.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilități de top în domeniul digital, cloud și securitate.

Te-ar mai putea interesa și
Zyxel numește un nou director de marketing pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa
Zyxel numește un nou director de marketing pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa
Cel mai important furnizor de rețelistică bazată cloud, Zyxel Networks, anunță astăzi prin intermediul unui comunicat că l-a numit pe Kevin Drinkall în funcția de director de marketing și......
Ungaria are nevoie de 750 de milioane de euro și de patru ani pentru a renunța la petrolul rusesc
Ungaria are nevoie de 750 de milioane de euro și de patru ani pentru a renunța la petrolul rusesc
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto (foto), a semnalat miercuri că, pentru a se putea desprinde de petrolul rusesc, ...
Guvernul a aprobat miercuri indicatorii pentru sistemul de monitorizare a traficului pe A1, A2, A3 și DN1
Guvernul a aprobat miercuri indicatorii pentru sistemul de monitorizare a traficului pe A1, A2, A3 și DN1
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru implementarea Sistemului de monitorizare şi de informare asupra ...
Comisia Europeană vrea ca europenii să consume anul acesta cu 5% mai puţină energie
Comisia Europeană vrea ca europenii să consume anul acesta cu 5% mai puţină energie
Comisia Europeană vrea ca europenii să consume anul acesta cu 5% mai puţine gaze şi petrol, conform planului prezentat ...