1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Accesul feroviar în Maramureş blocat prin Salva - Vişeu. Un tren de marfă a deraiat

Traficul feroviar între localităţile Telciu şi Fiad, pe traseul de acces în maramureş Salva-Vişeu din judeţul Bistriţa-Năsăud, este blocat, miercuri seară, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă format din 37 de vagoane şi încărcat cu buşteni s-au răsturnat, iar alte patru au sărit de pe şine, nicio persoană nefiind rănită.

08 mai, 2013 | Mediafax

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Murăşan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre trenul 43622, care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei - Dej.

"Garnitura cu 37 de vagoane încărcate cu buşteni a deraiat între localităţile Fiad şi Telciu. Trei vagoane s-au răsturnat şi patru au sărit de pe şine. Nu sunt răniţi", a declarat el.

Primarul comunei Telciu, Sever Mureşan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la locul accidentului se află angajaţi ai CFR, ai Poliţiei Transporturi Feroviare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Din câte am înţeles de la ei, linia e grav afectată. De altfel, în zona aceasta s-a circulat cu viteză redusă tocmai din cauza stării deplorabile a liniei ferate. Acum, probabil că va fi nevoie de câteva zile să fie refăcută infrastructura feroviară. Problema este că trebuie să mai vină trenuri dinspre Sighet cu direcţia Timişoara şi Bucureşti. Nu ştiu cum vor face. Poate vor transborda călătorii. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens", a spus el.

Potrivit sursei citate, este nevoie de utilaje care să repună vagoanele pe şine şi să încarce buştenii care s-au împrăştiat în urma răsturnării celor trei vagoane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO