Accesul taxiurilor cu GPL, restricţionat în Aeroportul Otopeni

Taxiurile cu GPL, care au un volum al portbagajului mai mic de 500 de litri, nu mai au voie să staţioneze în Aeroportul Otopeni începând de vineri, 1 aprilie.
Economica.net - vin, 01 apr. 2016, 18:21
Accesul taxiurilor cu GPL, restricţionat în Aeroportul Otopeni

Restricţia este prevăzută în legea taximetriei şi a fost pusă în aplicare de către conducerea Aerportului începând cu data de 1 aprilie, au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanţi ai unor firme de taxi.

Gabriela Popescu, consilier juridic în cadrul Speed Taxi, menţionează că, potrivit noii dispoziţii a Aeroportului Otopeni, taxiurile cu un volum al portbagajului mai mic de 500 de litri nu mai au voie să staţioneze în aeroport începând cu 1 aprilie.

Practic, nu mai au acces în locurile de aşteptare, precum terminalul de sosiri, explică Gabriela Popescu.

Aceasta mai spune că aeroportul eliberează un ecuson special pentru taxiurile care îndeplinesc noua condiţie.

„Este vorba de un proiect al Aeroportului anunţat încă din iunie 2015 şi pus în aplicare de la 1 aprilie. El trebuia să intre în vigoare în august anul trecut, dar a fost amânat”, spune şi Viorel Radu, preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenţi (ADTI), cu peste 2.500 de membri la nivel naţional.

Viorel Radu menţionează la rândul său că se eliberează de la aeroport un ecuson pentru autovehicul şi o legitimaţie pentru şofer.

Potrivit acestuia, 80% din taxiurile din Bucureşti au montate instalaţii de GPL.

Şeful ADTI susţine însă că unele au butelia în roata de rezervă, astfel că nu ocupă suplimentar spaţiu în portbagaj. Mai mult, sunt unele maşini care sunt dotate din fabrică cu butelie în locul roţii de rezervă.

De asemenea, taximetriştii ştiau de această dispoziţie şi unii dintre ei au făcut modificările necesare pentru a se încadra în noua cerinţă, potrivit lui Viorel Radu.

Şi specialiştii în domeniul instalaţiilor GPL susţin că butelia poate fi montată în locul roţii de rezervă, astfel încât să nu fie diminuat spaţiul portbagajului.

Teo Postelnicu, purtător de cuvânt al Aeroportului, spune, de asemenea, că, dacă șoferul a trimis acreditarea şi mașina este în regulă, având autorizaţie de la RAR şi tot ce îi trebuie pentru a-şi desfăşura activitatea, atunci poate să intre în perimetrul aeroportului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
5 mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...