Accident grav în Franţa. Un autocar cu români s-a răsturnat. Peste 30 de răniţi grav

Un autocar care transporta cetăţeni români s-a răsturnat duminică dimineaţă pe o autostradă din sud-estul Franţei. Un bebeluş a murit, alte 30 de persoane fiind în stare gravă, dintre care trei în stare critică, relatează ziarul Var Matin, în ediţia online.
Economica.net - Dum, 02 sept. 2012, 14:03
Accident grav în Franţa. Un autocar cu români s-a răsturnat. Peste 30 de răniţi grav

Conform surselor citate de ziarul local francez, un bebeluş a murit în accident. Alte 40 de persoane au fost rănite, 30 fiind în stare gravă, iar trei în stare critică.

Accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban.

Un autocar care transporta 50 de turişti români, în majoritate copii, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat, cel mai probabil din cauza exploziei unei anvelope.

MAE: Autocarul răsturnat în Franţa era închiriat de o firmă din Suceava. Venea de la Madrid în România

Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

„Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor”, menţionează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate.

De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava.

„În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora”, a evidenţiat MAE.

Centrul Operaţional Naţional din Franţa a informat că a început deja transportarea răniţilor cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon.

La faţa locului urmează să se deplaseze subprefectul francez din Var. Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri. De asemenea, potrivit MAE, au fost alertaţi atât consulul general al României la Marsilia, care se va deplasa la faţa locului, cât şi consulul onorific al României la Nisa.

Consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat în urmă cu o oră pentru MEDIAFAX că, potrivit primelor informaţii de la autorităţile franceze, nu sunt persoane decedate în accidentul în care a fost implicat un autocar ce transporta cetăţeni români, petrecut duminică în zona localităţii Vidauba.

„Nu sunt confirmate decese, până la această oră. Suntem în contact cu autorităţile franceze, ştim că s-a montat la locul accidentului un spital de campanie, au fost implicaţi 100 de pompieri, patru elicoptere. E o mobilizare extraordinară, al ajutorului medical şi logistic, autorităţile franceze sunt foarte eficiente din acest punct de vedere”, a declarat Morar, care a precizat că se află pe drum spre locul accidentului produs în jurul orei 10.30, ora României, fiind o distanţă de peste 100 de kilometri de la Marsilia până la locul accidentului.

De asemenea, Morar a arătat că printre cei aproximativ 40 de răniţi în accident sunt şi copii. „Probabil că, dat fiind numărul mare de răniţi, aceştia vor fi distribuiţi la spitalele din zonă”, a spus Morar, adăugând că autorităţile au blocat şi circulaţia pe autostradă, pentru a putea desfăşura activităţile de intervenţie.

Potrivit consulului, accidentul s-a produs din cauza unui cauciuc al autocarului, care s-a spart, iar autovehiculul s-a răsturnat şi a ieşit de pe carosabil.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...