1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

ACEA: Creşterea vânzărilor de maşini noi în Europa va încetini în 2016

Avansul vânzărilor auto pe piaţa europeană va încetini probabil la 2% anul acesta, la 14 milioane de unităţi, faţă de o creştere de 9,2% anul trecut, stimulată de redresarea statelor din sudul regiunii, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Dieter Zetsche, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

21 ian, 2016 | Agerpres

Piaţa se mişcă în direcţia potrivită, după câţiva ani de declin, în urma crizei financiare din 2008, dar vânzările au rămas sub nivelul de dinaintea crizei, în 2007 înregistrându-se un avans al vânzărilor de 15,5%, a explicat Dieter Zetsche, care este şi director general al Daimler.

Zetsche a recunoscut că industria auto a fost afectată de scandalul emisiilor de la Volkswagen, dar a afirmat că aceste probleme nu ar trebui confundate cu dezbaterea privind reducerea diferenţelor între rezultatele testelor în condiţii de laborator şi pe şosele.

'Nu este acelaşi lucru, dar înţeleg că există o confuzie uriaşă. Cu siguranţă, vrem să vedem reglementări mai clare', a declarat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile

Anul trecut, au fost înmatriculate 14,202 milioane de autoturisme noi în Europa, în creştere cu 9,2% comparativ cu cele 13,006 milioane vândute în 2014, arată datele prezentate săptămâna trecută de ACEA.

Toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală din 2015, în special Spania, unde numărul înmatriculărilor a crescut cu 20,9%, dar şi Italia, cu 15,8%, Franţa (6,8%), Marea Britanie (6,3%) şi Germania (5,6%). Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 15,7% în 2015, fiind înmatriculate 81.162 de vehicule, faţă de 70.172 de autoturisme noi în 2014.

Este al doilea an consecutiv de creştere în Europa, dar redresarea pieţei auto rămâne fragilă, vânzările fiind încă sub nivelul de dinaintea crizei.

Statisticile vizează pieţele auto din 29 de state europene, din care 26 provin din Uniunea Europeană, fără Malta, iar trei state sunt participante la Acordul European de Comerţ Liber (EFTA), respectiv Islanda, Norvegia şi Elveţia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO