ACEA: Înmatriculările de mașini electrice au crescut de la 3,6% din piață la 6,7%

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a dat publicității raportul privind tipurile de propulsie ale mașinilor înmatriculate în Europa în prima jumătate a lui 2021.
Robert Stan - vin, 23 iul. 2021, 10:08
ACEA: Înmatriculările de mașini electrice au crescut de la 3,6% din piață la 6,7%

Raportul ACEA „Fuel types of new cars” pentru prima jumătate a anului 2021 arată că în Europa au fost înmatriculate în al doilea trimestru al acestui an 289.625 de autoturisme 100% electrice (BEV), în creștere de la 90.586 în aceeași perioadă a anului trecut.

Această creștere spectaculoasă a făcut ca, după primele șase luni din acest an, cota de piață a mașinilor 100% electrice să se majoreze de la 3,6% în 2020 până la 6,7% în 2021.

La fel, în zona vehiculelor hibride cu încărcare la priză (PHEV) înmatriculările din al doilea trimestru au crescut de la 80.049 unități anul trecut până la 284.940 în acest an. Astfel, cota de piață a autoturismelor PHEV a urcat după șase luni de la 3,3% până la 8,3%.

Cea mai mare creștere din al doilea trimestru al lui 2021 a avut însă loc în segmentul mașinilor hibride fără încărcare la priză (HEV). Dacă în perioada aprilie – iunie 2020 europenii cumpărau 203.358 astfel de vehicule, în aceeași perioadă din acest an au achiziționat 692.434 unități.

„Vehiculele electrice hibride (HEV) au rămas cea mai mare categorie de mașini cu sistem alternativ de propulsie în termeni de volum. Toate piețele UE au înregistrat creșteri procentuale de două sau chiar trei cifre în această perioadă, inclusiv cele patru mari (n.n. – Germania, Franța, Spania, Italia). Ca urmare, înmatriculările de hibride s-au triplat în aprilie – iunie”, menționează oficialii ACEA.

Dieselul este principalul perdant al acestui an în domeniul cotei de piață. În ciuda unei creșteri, în al doilea trimestru din 2021, cu 7,8% față de perioada similară din 2020, mașinile diesel mai reprezintă în acest an doar 21,7% din totalul pieței auto. Asta după ce în prima jumătate a anului trceut cota lor era de 29,7%.

Cota mașinilor alimentate cu benzină s-a redus și ea în prima jumătate a anului de la 52,1% în 2020 până a doar 42% în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...