ACEA: Piaţa auto din România a înregistrat în iunie cel mai semnificativ declin din UE

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus EFTA) au înregistrat în iunie a 34-a lună consecutivă de creştere, ajungând aproape de nivelul de dinaintea crizei financiare, în timp ce România a raportat cel mai semnificativ declin, a anunţat, vineri, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, citată de DPA.
Economica.net - vin, 15 iul. 2016, 07:28
ACEA: Piaţa auto din România a înregistrat în iunie cel mai semnificativ declin din UE

Piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 36,7% în iunie, fiind înmatriculate 5.462 de autoturisme, faţă de 8.630 de vehicule în perioada similară din 2015.

Luna trecută, au fost livrate în Europa peste 1,5 milioane de autoturisme, în creştere cu 6,5% faţă de iunie 2015, când s-au vândut 1,41 milioane de vehicule.

Aproape toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală din iunie 2016, în special Italia (11,9%), Spania (11,2%), Germania (8,3%). Piaţa auto din Marea Britanie a înregistrat o scădere de 0,8% în iunie, consumatorii fiind îngrijoraţi de impactul referendumului din 23 iunie, când alegătorii au decis ieşirea ţării din UE (Brexit).

În primele şase luni din 2016, vânzările auto în Europa (UE plus EFTA) au crescut cu 9,1%, la 8,09 milioane autoturisme, faţă de perioada similară din 2015, când s-au livrat 7,4 milioane de vehicule.

Toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală din perioada ianuarie – iunie 2016, în special Italia (19,2%), Spania (12,5%), Franţa (8,3%), Germania (7,1%) şi Marea Britanie (3,2%).

Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 2,8% în primul semestru din 2016, fiind înmatriculate un număr de 35.452 de autoturisme, faţă de perioada similară din 2015, când s-au livrat 34.472 de vehicule.

Luna trecută, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile a revizuit în creştere estimările privind vânzările auto în acest an, pe fondul redresării economiei. Avansul vânzărilor auto pe piaţa europeană va fi de 5% anul acesta, la 14 milioane de unităţi, faţă de un avans de 2% previzionat în ianuarie, a declarat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, Dieter Zetsche.

‘În acest an ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor de autoturisme noi în UE de 5%. Şi livrările de vehicule comerciale ar trebui să crească substanţial’, a afirmat Dieter Zetsche. Acesta a adăugat că vânzările din acest an vor fi totuşi sub nivelul înregistrat înaintea crizei financiare, de 15,5 milioane de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
De astăzi se eliberează numerele de înmatriculare verzi pentru mașini
De astăzi se eliberează numerele de înmatriculare verzi pentru mașini
Ministerul de Interne informează că a fost eliberat primul număr de înmatriculare de culoare verde pentru un posesor de mașină electrică, potrivit unui anunț de pe pagina de facebook a......
Ungurii de la Indotek au cumpărat clădirea de birouri One Victoriei Center de la Omer Susli și Ionuț Dumitrescu
Ungurii de la Indotek au cumpărat clădirea de birouri One Victoriei Center de la Omer Susli și Ionuț Dumitrescu
Indotek Group, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții imobiliare din Ungaria, a anunțat achiziția clădirii ...
Portul Giurgiu – Finanţare europeană pentru proiectul TTS de modernizare a infrastructurii
Portul Giurgiu – Finanţare europeană pentru proiectul TTS de modernizare a infrastructurii
TTS (Transport Trade Services) a primit aprobare pentru finanţare din fonduri europene a proiectului "Modernizarea infrastructurii ...
Legion Ventures, cel mai mare fond de investiții în criptomonede din Europa de Est, investește 300.000 de dolari într-un crypto exchange românesc
Legion Ventures, cel mai mare fond de investiții în criptomonede din Europa de Est, investește 300.000 de dolari într-un ...
Legion Ventures, cel mai mare fond de investiții în criptomonede din Europa de Est, va investi 300.000 de dolari în Coinzix, ...