ACEA: Piaţa auto europeană a înregistrat o creştere de 9% în aprilie

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9% în ritm anual în luna aprilie 2016, datorită unor creşteri de două cifre înregistrate pe pieţele din Italia şi Spania, a anunţat vineri Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 13 mai 2016, 07:15

Un număr de 1,318 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 9% comparativ cu 1,210 milioane autoturisme înmatriculate în luna aprilie 2015. ACEA a subliniat că vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut pentru a 32-a lună la rând, atingând ‘cel mai ridicat nivel înregistrat după luna aprilie din 2008’, precizează ACEA.

Toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna aprilie, în frunte cu Italia unde înmatriculările au crescut cu 18,6%, urmată de Spania (creştere de 10,3%), Franţa (7,9%), Germania (5,6%) şi Marea Britanie (4,4%). Pe primele patru luni ale anului, piaţa auto europeană a înregistrat o creştere de 8,3%, fiind înmatriculate 5,251 milioane autoturisme noi în UE şi ţările EFTA.

Piaţa auto din România a consemnat o creştere de 12,6% în luna aprilie 2016, fiind înmatriculate un număr de 6.174 de autoturisme. Pe primele patru luni ale anului, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 18,7%, fiind înmatriculate 23.645 autoturisme.

În rândul constructorilor auto, în luna aprilie vânzările Daimler au crescut cu 21,6% iar cele ale Fiat Chrysler Automobiles (FCA) s-au majorat cu 13,6%. Vânzările grupului Renault au crescut cu 5,3%, în condiţiile în care înmatriculările de autoturisme Dacia au scăzut uşor cu 1,4% până la 38.435 unităţi, iar vânzările Renault au crescut cu 8,2%. În primele patru luni din acest an, un număr de 139.512 autoturisme marca Dacia au fost înmatriculate pe piaţa din Europa, în creştere cu 2,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...