ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au scăzut cu aproape 27%, în februarie

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au înregistrat în februarie un declin de 26,9%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile s-a redus la 2,8%, de la 3,6% în perioada similară din 2019, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri citate de Agerpres.
Economica.net - mie, 18 mart. 2020, 11:45
ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au scăzut cu aproape 27%, în februarie

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 30.386 de unităţi, în scădere faţă de februarie 2019 (41.558 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în februarie scăderi ale vânzărilor de 14,3% şi, respectiv, 8,5%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un declin de 4,4% şi, respectiv 11,9%. Livrările Ford au scăzut luna trecută cu 20%.

Conform ACEA, declinul pieţei auto europene a fost determinat de schimbările legislative majore anunţate de unele state din UE, de înrăutăţirea condiţiilor economice şi a incertitudinii în rândul consumatorilor.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au redus în primele două luni din acest an cu 29,2%, fiind livrate aproximativ 60.848 vehicule, faţă de 85.951 unităţi în perioada similară din 2019.

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în perioada ianuarie – februarie 2020 diminuări ale vânzărilor de 15,3% şi, respectiv, 11,3%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un declin de 2,2% şi, respectiv 11%. Livrările Ford au urcat cu 0,6%.

Anul trecut, înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat un avans de două cifre (10,1%), până la 581.543 de unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

 

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...