1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

ACER va colabora cu Comisia Federală de Reglementare în Energie din SUA pentru monitorizarea pieţei din UE

Boardul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare în Energie (ACER) a aprobat joi colaborarea instituţiei cu Comisia Federală de Reglementare în Energie din Statele Unite (FERC), se arată într-un comunicat al ACER.

18 dec, 2015 | Agerpres

'Preşedintele boardului ACER, Răzvan Nicolescu, a salutat colaborarea apropiată dintre FERC şi ACER, care va include un schimb de informaţii şi de personal, pentru a creşte capacitatea celor două instituţii de a face faţă provocărilor şi de a asigura buna funcţionare a pieţelor de energie', se precizează în comunicat.

Directorul ACER, Alberto Pototschnig, a subliniat faptul că agenţia va putea profita de experienţa FERC în monitorizarea tranzacţiilor din pieţele angro de energie. De asemenea, el le-a mulţumit celor de la FERC pentru suportul acordat agenţiei în implementarea REMIT, regulamentul UE pentru integritate şi transparenţă pe piaţa angro de energie.

Obiectivul principal al acestei colaborări este schimbul de informaţii, de experienţă şi de bune practici şi sprijinul reciproc în procesul de monitorizare a pieţelor angro de energie electrică din Uniunea Europeană şi din Statele Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO