1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Acord pe piaţa petrolului: producţia va fi redusă cu 1,8 milioane de barili pe zi. Preţul a scăzut cu 5% după anunţ

Producătorii de ţiţei din afara Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol au decis joi să să alăture OPEC, prelungind până în martie 2018 perioada de reducere a producţiei de ţiţei, au anunţat delegaţii OPEC, transmite Reuters.

25 mai, 2017 | Agerpres

În luna decembrie 2016, ţările membre OPEC şi alte 11 state producătoare din afara cartelului au acceptat să-şi reducă producţia combinată cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd) în primul semestru din 2017. Joi, la reuniunea de la Viena, s-a stabilit ca în perioada iunie 2017 - martie 2018 producţia combinată să fie redusă cu 1,8 milioane de barili pe zi.

După acest anunţ, la bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent a scăzut cu peste 5%, sau 2,38 dolari, ajungând la valoarea de 51,58 dolari. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol light sweet crude a scăzut cu 4,8%, sau 2,43 dolari, ajungând la 48,93 dolari.

Următoarea întâlnire a ţărilor membre OPEC şi a celor 11 state producătoare din afara cartelului va avea loc în data de 30 noiembrie.

Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului petrolului să revină deasupra pragului de 50 de dolari per baril. Însă creşterea preţului a dus şi la creşterea producţiei de petrol de şist a SUA, ţară care nu participă la discuţiile pentru reducerea ofertei de ţiţei, ceea ce încetineşte procesul de reechilibrare a pieţei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO