1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Acordul de Parteneriat UE-Japonia va asigura companiilor româneşti accesul pe o piaţă de 127 mil. consumatori - MMACA

Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, care a intrat în vigoare vineri, creează noi oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti, fiind cel mai mare acord comercial negociat de UE până în prezent, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), remis AGERPRES.

01 feb, 2019 | Agerpres

Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia va elimina majoritatea barierelor tarifare şi non-tarifare în calea comerţului cu bunuri şi servicii, asigurând pentru producătorii europeni accesul pe o piaţă cu peste 127 milioane de consumatori.

"Este un context favorabil României, acordul intră în vigoare într-un moment în care ţara noastră deţine Preşedinţia la Consiliul UE. Acest moment poate fi folosit pentru a promova oferta de ţară privind investiţiile străine şi pentru a crea noi oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti, mai ales pentru IMM-uri. Deja, în acest moment, 66% din companiile româneşti care exportă în Japonia sunt IMM-uri", a precizat Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Japonia ocupă locul 13 în rândul partenerilor comerciali ai României din afara UE şi locul 25 în topul investitorilor străini în România.

Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia elimină taxele vamale, simplifică procedurile de export pentru majoritatea produselor europene, mai ales pentru produsele agricole, şi garantează accesul pe piaţa achiziţiilor publice din 48 de oraşe mari din Japonia. O importanţă deosebită a fost, de asemenea, acordată domeniului serviciilor, mai ales în ceea ce priveşte serviciile financiare, comerţul electronic, telecomunicaţiile şi transportul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO