Acordul OTP Bank – EximBank, un nou instrument de garantare a creditelor pentru susţinerea IMM-urilor

EximBank şi OTP Bank România au semnat acordul 'Plafon de Garantare IMM', prin intermediul căruia întreprinderile mici şi mijlocii au posibilitatea de a beneficia de un nou instrument de garantare care facilitează accesul la credite, atât pentru susţinerea activităţii curente, cât şi pentru realizarea proiectelor de investiţii.
Economica.net - joi, 12 ian. 2017, 11:45
Acordul OTP Bank - EximBank, un nou instrument de garantare a creditelor pentru susţinerea IMM-urilor

Conform unui comunicat al OTP Bank România, noul produs le oferă IMM-urilor posibilitatea de a accesa rapid garanţiile emise de EximBank în numele şi contul statului român. Astfel, clienţii IMM au de acum acces la instrumente de finanţare în condiţii avantajoase, precum un procent garantat de maximum 80%, în cazul creditelor de investiţii, şi de maximum 70%, în cazul finanţării activităţii curente, inclusiv scrisori de garanţie bancară.

Valoarea maximă a facilităţii de creditare este de până la 1,5 milioane lei/credit.

Noul produs bancar are o maturitate adaptată nevoilor clienţilor, respectiv cinci ani în cazul creditelor pentru proiecte de investiţii, 12 luni în cazul celor pentru susţinerea activităţii curente şi 24 luni în cazul scrisorilor de garanţie bancară.

În plus, IMM-urile vor beneficia de consultanţă de specialitate gratuită, prin suportul acordat în alegerea celei mai bune variante de finanţare şi în constituirea dosarului de credit.

‘Garanţiile pe care statul român le pune la dispoziţia companiilor, prin intermediul EximBank, reprezintă o resursă extraordinară, motiv pentru care invităm şi celelalte bănci comerciale ca, după modelul OTP Bank, să o exploateze mai mult. Vorbim, practic, de garanţii cu risc suveran în spate, un instrument care poate deschide mult mai uşor calea companiilor spre produsele oferite de bănci, în condiţii de risc reduse pentru acestea din urmă’, a declarat preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia unui număr de peste 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...