Acordul OTP Bank – EximBank, un nou instrument de garantare a creditelor pentru susţinerea IMM-urilor

EximBank şi OTP Bank România au semnat acordul 'Plafon de Garantare IMM', prin intermediul căruia întreprinderile mici şi mijlocii au posibilitatea de a beneficia de un nou instrument de garantare care facilitează accesul la credite, atât pentru susţinerea activităţii curente, cât şi pentru realizarea proiectelor de investiţii.
Economica.net - joi, 12 ian. 2017, 11:45
Acordul OTP Bank - EximBank, un nou instrument de garantare a creditelor pentru susţinerea IMM-urilor

Conform unui comunicat al OTP Bank România, noul produs le oferă IMM-urilor posibilitatea de a accesa rapid garanţiile emise de EximBank în numele şi contul statului român. Astfel, clienţii IMM au de acum acces la instrumente de finanţare în condiţii avantajoase, precum un procent garantat de maximum 80%, în cazul creditelor de investiţii, şi de maximum 70%, în cazul finanţării activităţii curente, inclusiv scrisori de garanţie bancară.

Valoarea maximă a facilităţii de creditare este de până la 1,5 milioane lei/credit.

Noul produs bancar are o maturitate adaptată nevoilor clienţilor, respectiv cinci ani în cazul creditelor pentru proiecte de investiţii, 12 luni în cazul celor pentru susţinerea activităţii curente şi 24 luni în cazul scrisorilor de garanţie bancară.

În plus, IMM-urile vor beneficia de consultanţă de specialitate gratuită, prin suportul acordat în alegerea celei mai bune variante de finanţare şi în constituirea dosarului de credit.

‘Garanţiile pe care statul român le pune la dispoziţia companiilor, prin intermediul EximBank, reprezintă o resursă extraordinară, motiv pentru care invităm şi celelalte bănci comerciale ca, după modelul OTP Bank, să o exploateze mai mult. Vorbim, practic, de garanţii cu risc suveran în spate, un instrument care poate deschide mult mai uşor calea companiilor spre produsele oferite de bănci, în condiţii de risc reduse pentru acestea din urmă’, a declarat preşedintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia unui număr de peste 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...