1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România

Acţionarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat joi fuziunea Volksbank România (VBRO) cu Banca Transilvania, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, se arată într-un comunicat al BT remis Agerpres.

08 oct, 2015 | Agerpres

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie a acestui an şi se va încheia în 31 decembrie a.c., iar toate etapele de până acum s-au încadrat în termenele stabilite. Programul este organizat pe 25 de proiecte în domenii principale, cu echipe mixte, formate din angajaţi ai BT şi VBRO.

Până în prezent, aproximativ 14.700 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (peste 83%) cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienţi BT, şi mai mult de 15.000 de clienţi VBRO persoane fizice au beneficiat de soluţia de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente. Valoarea totală a diminuării datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei.

'Odată cu primirea aprobării acţionarilor pentru fuziunea Volksbank România cu Banca Transilvania, proiectul trece în etapa finală, care va dura până la finalul anului. Acţiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experienţe pozitive clienţilor VBRO, odată cu transferarea la BT: simulări pentru migrarea datelor, comunicarea consistentă cu aceştia începând cu 19 octombrie a.c., lansarea Ofertei de Bun Venit la Banca Transilvania, pregătirea echipei şi a reţelei comune de unităţi', se menţionează în comunicatul citat.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, 550 de sedii şi 1,92 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC - Banca Mondială.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO