Acţionarii BVB sunt convocaţi pe 24 şi 25 aprilie

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti sunt convocaţi miercuri şi joi pentru a discuta situaţiile financiare pe 2012, distribuirea de dividende, precum şi o serie de propuneri legate de aspecte financiare, dar şi de statutul Bursei.
Economica.net - mie, 24 apr. 2013, 07:15
Acţionarii BVB sunt convocaţi pe 24 şi 25 aprilie

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor /AGEA/ figurează aprobarea participării BVB la majorarea capitalului social a ş Casei de Compensare Bucureşti cu o sumă cuprinsă între 10 şi 37 de milioane lei, aprobarea extinderii sediului social, un nou Act Constitutiv, schimbarea politicii de tarife, aprobarea răscumpărării de acţiuni proprii, diminuarea capitalului social şi restituirea sumei către acţionari.

Asociaţia Brokerilor şi cinci firme de brokeraj propun acţionarilor BVB scăderea cu 16% a comisioanelor percepute la tranzacţiile cu acţiuni şi să respingă schimbarea politicii de tarifare care presupune o cotă fixă lunară şi reducerea comisioanelor variabile.

O altă propunere a Asociaţiei Brokerilor /AB/ şi celor cinci case de brokeraj pentru AGA din 24/25 aprilie este ca Bursa să participe cu 10 milioane lei la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucureşti şi acţionarii să împuternicească administratorii BVB să suplimenteze această sumă cu cel mult 5 milioane lei.

AB propune şi respingerea reducerii capitalului social al BVB cu 10%, respectiv, cu 7,6 milioane lei, şi distribuirea banilor către acţionari, cât şi programul pentru răscumpărarea unui pachet reprezentând 1% din acţiunile BVB.

SIF Moldova şi SSIF Broker au propus trecerea la un sistem dualist de conducere, format din Directorat şi Consiliu de Supraveghere.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...