Acționarii Daimler au votat pentru separarea diviziei de camioane de restul companiei

Acţionarii grupului german Daimler au aprobat vineri un plan care prevede divizarea companiei astfel încât divizia de camioane Daimler Truck va deveni o companie de sine stătătoare, care va fi listată la bursă, transmite DPA, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 01 oct. 2021, 19:55
Acționarii Daimler au votat pentru separarea diviziei de camioane de restul companiei

Preşedintele comitetului de supervizare, Bernd Pischetsrieder, a anunţat că planul a fost aprobat cu votul a 99,9% dintre acţionarii reuniţi cu prilejul unei adunări generale extraordinare care a fost organizată vineri în sistem online.

De mai mulţi ani în interiorul Daimler au existat discuţii cu privire la transformarea diviziei de camioane într-o entitate separată, ceea ce ar reprezenta un pas „istoric” pentru grupul german. Susţinătorii acestui plan, care ar urma să coste aproximativ 700 de milioane de euro, apreciază că prin separarea de divizia de camioane, producătorul automobilelor marca Mercedes Benz va avea mai multă independenţă şi deci va deveni mai profitabil.

„Vom proteja locurile de muncă existente şi vom crea unele noi”, le-a spus acţionarilor Daimler directorul general Ola Kaellenius, adăugând că divizia care produce automobile şi cea care produce camioane şi autobuze sunt foarte diferite şi vor funcţiona mai bine ca entităţi separate.

Unul dintre motivele care stă la baza separării este acela că divizia de automobile de lux şi cea care produce camioane urmează tehnologii diferite când vine vorba de dezvoltarea de vehicule cu emisii zero. În timp ce Mercedes-Benz se concentrează pe automobilele propulsate de baterii, divizia care produce camioane dezvoltă vehicule care funcţionează cu hidrogen pentru transportul de mare tonaj.

Separarea de divizia de camioane este cel mai important pas strategic făcut de Daimler după vânzarea constructorului american Chrysler în 2007 şi de asemenea un element important din planul directorului general Ola Kallenius de a transforma producătorul de automobile de lux într-o companie mai flexibilă.

Acţiunile Daimler au crescut vineri după amiaza cu 1,3% până la 77,70 euro, ceea ce evaluează grupul la 83,1 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: A fost publicat în SEAP anunțul de licitație pentru lotul Pipirg – Vânători Neamț, care va avea șapte tuneluri
Autostrada Unirii A8: A fost publicat în SEAP anunțul de licitație pentru lotul Pipirg – Vânători Neamț, care ...
Anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția lotului Pipirig - Vânători Neamț/Leghin din Autostrada Tg Mureș - Tg Neamț (A8) a fost publicat miercuri, 8 mai, în Sistemul Electronic......
Rareş Bogdan: Bătălia cea mai importantă pentru PNL este pe 15 septembrie, la primul tur al prezidenţialelor
Rareş Bogdan: Bătălia cea mai importantă pentru PNL este pe 15 septembrie, la primul tur al prezidenţialelor
Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, miercuri, că "bătălia cea mai importantă pentru PNL este pe ...
Şeful BMW: Impunerea de tarife vamale de către UE la maşinile electrice din China ar avea efecte contrare
Şeful BMW: Impunerea de tarife vamale de către UE la maşinile electrice din China ar avea efecte contrare
Şeful BMW, Oliver Zipse, a avertizat că impunerea de taxe vamale de către Uniunea Europeană la importurile de vehicule ...
ANAF a publicat ghidul RO e-Transport. Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor – analiză Mazars
ANAF a publicat ghidul RO e-Transport. Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor – analiză ...
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat ghidul RO e-Transport, amenzile ridicându-se la 100.000 ...