1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Acţionarii Fox au aprobat tranzacția de 71 miliarde de dolari cu Walt Disney

Grupul media Twenty-First Century Fox, controlat de familia Murdoch, a anunţat vineri că acţionarii săi au aprobat oferta în valoare de 71 de miliarde de dolari înaintată de Walt Disney Co pentru preluarea activelor din sectorul de film şi televiziune, transmite Reuters.

27 iul, 2018 | Agerpres

Disney a fost nevoit să îşi îmbunătăţească oferta luna trecută după ce Comcast Corp, cea mai mare companie de cablu din SUA, a înaintat o ofertă de 66 miliarde de dolari pentru cele mai cunoscute emisiuni şi seriale Fox, printre care "X-Men" şi "The Simpsons".

Competiţia între Comcast şi Disney face parte dintr-o luptă îndelungată din industria de divertisment pe măsură ce companiile media cheltuiesc miliarde de dolari pe tranzacţii prin care să poată concura cu Netflix şi Amazon.

Săptămâna trecută, Comcast a renunţat la planurile sale cu studiourile de film şi televiziune ale Fox.

Oferta Disney constând în numerar şi acţiuni a primit deja aprobarea autorităţilor americane de reglementare. Printr-o înţelegere cu Departamentul de Justiţie al SUA, Disney, care deţine reţeaua de canale sportive ESPN, s-a angajat că va renunţa la 22 de reţele regionale de sport ale Fox.

Operaţiunile Fox din domeniul sportului şi al ştirilor, inclusiv Fox News, Fox Business Network şi Fox Sports, vor fi incluse într-o companie separată.

21st Century Fox, grup care operează un important studio de film de la Hollywood precum şi mai multe canale de televiziune prin cablu, s-a despărţit în 2013 de News Corp., care regrupează ziarele şi alte publicaţii deţinute de Rupert Murdoch.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO