1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Acţionarii FP sunt ispitiţi cu o nouă reducere de capital social, după ce şi-au tăiat deja 677 mil. lei din el

Acţionarii Fondului Proprietatea /FP/ au fost convocaţi azi pentru a vota o nouă reducere a capitalului social. În urma unei reduceri anterioare, s-au obţinut resurse de 677 milioane de lei, care vor fi distribuite acţionarilor. De asemeni, se va mai vota şi prelungirea contractului pentru administratorul Fondului - compania Franklin Templeton Investment Management Limited,  modificarea actului constitutiv şi un nou program de răscumpărare de acţiuni proprii.

28 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Capitalul social va fi redus de la 12,861 miliarde lei la 11,815 miliarde lei, prin anularea a 1,1 miliarde acţiuni proprii, răscumpărate de FP.

Noul capital social al FP, de 11,815 miliarde lei, este divizat în 12,437 miliarde acţiuni cu valoarea nominală de 0,95 lei/acţiune.

În urma unei reduceri anterioare, s-au obţinut resurse de 677 milioane de lei, care vor fi distribuite acţionarilor.

Citeşte şi:

Ultima zi în care se poate cumpăra acţiuni FP cu drept de a primi bani din capitalul social al Fondului

Acţionarii FP se vor pronunţa totodată asupra unui nou program de răscumpărare de acţiuni proprii, reprezentând 10% din capitalul social, pe o perioadă de 18 luni, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 2 lei pe acţiune.

De asemenea, acţionarii FP vor vota listarea secundară a Fondului la Bursa din Londra şi bugetul listării secundare.

Pe agenda Adunării Generale a Acţionarilor figurează modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2014, veniturile totale bugetate urmând să fie menţinute la 631,91 milioane lei, dar cheltuielile totale vor fi majorate cu un milion lei, la 76,89 milioane lei, administratorul urmând să fie mandatat să angajeze cheltuieli de consultanţă strategică în limita sumei de un milion de lei. Profitul net bugetat pentru 2014 va fi revizuit, astfel, în scădere la 555 milioane lei.

Prelungirea contractului administratorului vizează o perioadă de doi ani, începând cu 30 septembrie 2014, şi, dacă va fi aprobată, va intra în vigoare cu condiţia avizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO