Impact Bucureşti îşi reduce capitalul de 10 ori, până la 19,7 milioane lei

Acţionarii Impact Developer&Contractor (IMP) au aprobat, luni, reducerea capitalului social de zece ori, de la 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei, operaţiune propusă de un acţionar semnificativ, omul de afaceri Adrian Andrici.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 16:25
Impact Bucureşti îşi reduce capitalul de 10 ori, până la 19,7 milioane lei

Andrici şi-a motivat propunerea prin creşterea pierderilor înregistrate de Impact, precum şi prin „necesitatea de a aduce valoarea nominală a acţiunilor la un nivel care să reflecte valoarea lor de tranzacţionare actuală pe piaţa de capital”.

În ultimii trei ani, Impact a înregistrat constant pierderi. În ultimii doi ani, pierderile au cumulat aproape 120 milioane lei (standarde internaţionale de contabilitate – IFRS), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Pentru 2010, compania a raportat pierderi de 17,5 milioane de lei (după standardele româneşi de contabilitate – RAS).

Cel mai recent preţ al acţiunilor Impact pe bursă a fost de 0,16 lei/titlu, în şedinţa bursieră de vineri. Preţul este cu mult sub valoarea nominală, de 1 leu/acţiune.

Reducerea capitalului social ar urma să se realizeze prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, de 1 leu, la 0,1 lei, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Impact Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Andrici deţine 10,69% din acţiunile Impact şi a mai prezentat o propunere de reducere a capitalului social la 19,7 milioane lei în luna decembrie a anului trecut, însă operaţiunea a fost respinsă în AGA.

Totodată, acţionarii Impact au ales-o, luni, pe Iulia Urda preşedinte al Consiliului de Administraţie. Ea a intrat în Consiliul de Administraţie al Impact în luna aprilie, când AGA i-a revocat pe patru dintre administratori, inclusiv pe fostul preşedinte CA, Dimitrios Sophocleous, precum şi pe fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care a demisionat.

Urda este director general al Octogon Total Management, firmă con­tro­lată de cel mai mare acţionar al Impact, omul de afaceri Gheorghe Iaciu. Iaciu deţine 29,37% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, cumpărând 23,22% din acţiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Acţiunile au fost cumpărate în ziua în care Popp şi un fost director al Impact, Carmen Săndulescu, au fost executaţi silit pentru un credit pe care Popp nu l-a rambursat. Anterior executării silite, Popp deţinea 16,48% din acţiuni, iar Săndulescu avea 9,65%.

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

Alături de Urda, Iaciu are încă doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al Impact, respectiv pe Drăguţa Mihăilă (direc­tor de vânzări la Octogon Total Mana­gement) şi Ecaterina Petre (fost director eco­nomic la aceeaşi firmă).

Veniturile Impact s-au dublat în primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, însă compania a înregistrat pierderi în creştere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei.

În acţionariatul Impact se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa bursieră de vineri în scădere cu 1,96%, la 0,16 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 31,6 milioane lei (7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală care pot apărea în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, susţine......
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...